Tetszett a cikk?

Immár "rendes", igaz, csak kétórás - viszont fekete ruhás egészségügyi tiltakozással kísért - sztrájkot tartottak a tanárok, Japánt több nagy földrengés is megrázta, szenzációs játékkal és hangulatban búcsúzott az NBA-től az elmúlt időszak legjobb kosarasa, Kobe Bryant. Mindezt mutatjuk - képekben.

Tiltakozók a Teleki Blanka Gimnázium előtt. A pénteki kétórás figyelmeztető sztrájkot a Tanítanék Mozgalom, a Civil Közoktatási Platform és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) is támogatta.
©
Szórólap az MSZP aláírásgyűjtő akcióján a Nyugati téri aluljáróban. A párt a vasárnapi boltzár ellen, valamint a föld állami tulajdonban tartásával és a bérplafon kérdésével kapcsolatban kezdeményez népszavazást. Az Országgyűlés végül visszavonta a boltok vasárnapi zárva tartását előíró szabályozást, így vasárnap kinyithatnak a boltok.
©
Szolidaritási demonstrációt tartott az LMP az egészségügy reformjáért küzdő "fekete ruhás ápolónő" , Sándor Mária mellett pénteken Budapesten, a Parlament előtt.
©
Egy 200 négyzetméteres fekete zászlót próbáltak felakasztani a Párbeszéd Magyarországért aktivistái a Parlament kapujánál lévő rácsra a fekete ruhás tiltakozás napján. A PM tüntető képviselői nem voltak hajlandóak elmozdulni a kapu elől, végül rendőrök vitték el őket.
©
Utolsó útjára kísérték pénteken a fővárosi Farkasréti temetőben Pozsgay Imre volt államminisztert, egyetemi tanárt, aki március 25-én, életének nyolcvanharmadik évében hunyt el.
©
Bassár el-Aszad szíriai elnök portréja Fajszal al-Mekdad szíriai külügyminiszter-helyettes karóráján a parlamenti választások napján. A voksolást csak a központi kormány által ellenőrzött országrészeken rendezik, a vitatott érvényű voksoláson 250 képviselő kap mandátumot.
©
Migráns kisgyereket visz a karján egy rendőr a dél-franciaországi Duisans-ban, akit 19 iráni és iraki társával, köztük 8 másik gyerekkel együtt egy portugál rendszámú hűtőkamion rakterében talált a francia rendőrség.
©
Katonai helikopterek egy anyahajó leszállópályáján az Indonézia és az ASEAN-államok haditengerészetének részvételével tartott Komodo 2016 nemzetközi hadgyakorlaton (MNEK) a nyugat-szumátrai Mentawai-szigetek partjainál.
©
Megroggyant épült Dél-Japánban 2016. április 15-én, egy nappal az után, hogy a Richter-skála szerinti 6,5-ös erősségű földrengés rázta meg a térséget. A természeti katasztrófa eddig legkevesebb 9 halálos áldozatot követelt, 950 sérültet kórházba szállítottak. A legnagyobb károk a 34 ezres Masiki városkában keletkeztek.
©
Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers játékosa a Utah Jazz elleni mérkőzésen csapattársaival a 101-96 pontos győzelem után. A 37 éves Bryant pályafutása utolsó mérkőzésén 60 pontot szerzett, és ő lett az NBA történetének legidősebb játékosa, aki elérte ezt a számot.
©
A Galya-kilátó Galyatetőn. A kilátó az amerikai Architizer online építészmagazin nemzetközi építészeti versenyén az építészet és felújítás kategóriában közönségdíjat nyert. A verseny jelöltjeire mintegy száz országból négyszázezernél is több szavazat érkezett.
©
Gyűrűsfarkú maki család a Kecskeméti Vadasparkban.
©
Bródy János énekes, gitáros, dalszerző 70. születésnapja alkalmából tartott ''Lesz még egyszer'' című koncertjén a Papp László Sportarénában.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!