Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Két nagyszabású európai turné között és nagyzenekari koncertjei mellett a Budapesti Fesztiválzenekar az ötödik Közösségi Hetét szervezte meg az elmúlt hetekben. A BFZ kamaraformációi a Baranya megyei Komlótól a hajdú-bihari Téglásig összesen 21 helyen zenélnek egy hét leforgása alatt. Ezeknek a heteknek a célja, hogy azok az emberek is találkozhassanak a klasszikus zenével, akiknek önerejükből nincs esélyük eljutni egy budapesti hangversenyterembe. Idősek, akiknek a hegedűszó sokszor a legjobb gyógyszer, hátrányos helyzetű, vidéki fiatalok, mozgásukban korlátozott gyerekek, templomi közösségek, kisvárosok és falvak lakói. Képriport.

Az ingyenes koncertsorozat ezúttal a Zenevár című gyerekprogrammal egészült ki, melyet a Mexikói úti Mozgásjavító diákjaihoz és barátaihoz is elvitt a zenekar.
©
©
©
A program vezetője a zenekar hegedűművésze, Illési Erika, aki így írt a koncertsorozatról: ''Ajándék nekem, hogy a zenét és a zenélés örömét egyre többször megoszthatjuk a gyerekekkel. Elmegyünk iskolákba, művelődési házakba, hátrányos helyzetű falvakba. Mert nagyon fontos a zenetanulás: a hallás fejlesztése, a meghallgatni tudás művészete a zene által. Ez az, ami összeköti a belsőt a külsővel, a láthatatlant a láthatóval''.
©
Érkezés a koncertre Dunaújvárosban. A zenekar kamaraformációi ezúttal 12 idősotthon lakóinak zenéltek Bátaszéktől Ormosbányán át Budapestig.
©
©
©
©
©
A BFZ folytatta az elhagyott zsinagógákban szervezett koncerteket, így jutottak el az Európa Nostra-díjas apostagi zsinagógába is.
©
A különös hangulatú hangversenyeket a zsinagógák és az egykor ott élt zsidó közösség történetéről szóló minielőadások egészítik ki.
©
©
©
©
Templomi koncert Soltvadkerten. Ezúttal is három templomi közösség élvezhette a BFZ autentikus barokk hangszereken megszólaló játékát Komlón (református), Kecskeméten (evangélikus) és Soltvadkerten (evangélikus). A korábbi Közösségi Hetek repertoárján lévő Bach-kantáták áriákkal, egy motettával és egy Rosenmüller-szonátával egészültek ki.
©
©
©
©
©

Kövessenek minket a Facebookon is!