Tetszett a cikk?

Május 22-én indult el első útjára a világ legnagyobb személyszállító luxushajója, a Harmony of the Seas. A franciaországi Saint-Nazaire-ben épített óriás 6400 utast szállíthat, a vendégeket 2100 fős személyzet szolgálja ki. A 362 méter hosszú és 70 méter magas hajón egyebek mellett 20 étterem, 23 medence várja a vendégeket, s van egy tíz emelet magas óriás vízi csúszda is.

Az óceánjáró 10 millió munkaórányi munkával, kereken egymilliárd euróért (315 milliárd forint) épült fel 2013 szeptembere óta.
©
A 362 méter hosszú és 66 méter széles hajót a Royal Caribbean Cruises társaság megrendelésére a Saint-Nazaire-i STX France hajógyárban készítették.
©
Munkások a panelekből álló mennyezet szerelése közben.
©
Kilátás a hajóról
©
Ipari alpinista az utolsó simításokat végzi
©
A hajó hosszabb, mint az Eiffel-torony, súlya pedig tízszer haladja meg Párizs fő látványosságáét.
©
Már a felírat is tekintélyt parancsoló.
©
Oszlopfestés a fedélzeten.
©
Száraz dokkban a ''Tengerek harmóniája''.
©
A sebességet tekintélyes méretű hajócsavarok biztosítják.
©
Az utolsó simítások
©
A 120 ezer tonnás, 16 emelet magas kolosszuson 66 ezer négyzetmétert foglalnak el az éttermek és a szabadidő eltöltésével kapcsolatos létesítmények.
©
Köztük van a világ legnagyobb, hajón működő vízi csúszdája, amelyen a 16. emeletről lehet lesiklani a 6. emeletre.
©
A hajón helyet kapott egy 1400 férőhelyes színházterem is.
©
Gépek a kaszinóban
©
Fedélzetén egyebek közt drótkötélpálya, kosárlabdapálya, minigolf, úszómedencék, szörfszimulátorok, kaszinó, illetve egy 12 ezer növényfajt felvonultató kert szolgálja a vendégek szórakozását és kényelmét.
©
©
©
Michael Bayley a Royal Caribbean International társaság vezetője az óceánjáró indításakor
©
Az első útjára az angliai Southamptonból indult, ezt követően Barcelonából tett egyhetes földközi-tengeri körutakat, októbertől a karibi szigetvilágban cirkál majd.
©
Csodálók a southamptoni kikötőben
©
A Harmony of the Seas a legnagyobb kirándulóhajó, amely valaha is épült a világon.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

hvg.hu Nagyítás

Ami akkor is beválik, ha vele vagy nélküle tüntetnek

A mellrák elleni küzdelem hónapjában október 13-át melltartómentes napnak nyílvánították. Bár korábban a rák elleni harc jelképének számított a világnap, ma már melltartó-pártiaknak és a béklyó ellenzőinek is szól. A melltartó első ősét még 1889-ben alkotta meg Herminie Cadolle francia fűzőkészítő, az első szabadalmazott változat azonban bizonyos Mary Phelps Jacob nevéhez fűződik, aki egy bálba készülve két selyemzsebkedőt és pár színes szalag felhasználásával alkotta meg a ma imádott - vagy gyűlölt - fehérnemű első darabját. Találmánya sikeresnek bizonyult, ami a fűző mindennapi használata után nem csoda; a nők számára minden bizonnyal kisebb megváltás lehetett. Képgalériánk az azóta eltelt bő száz éven vezet végig.

hvg.hu Nagyítás

Göncz Árpádra emlékezünk

93 éves korában elhunyt Göncz Árpád volt köztársasági elnök. 1922. február 10-én született Göncz Árpád József Attila-díjas magyar író, műfordító, politikus. Az 1956-os forradalom után életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték, melyből 1963-ban szabadult. A rendszerváltás után a harmadik Magyar Köztársaság első elnökévé választották. Képes összefoglalónkban pályájának rövid áttekintésével búcsúztatjuk Göncz Árpádot.

hvg.hu Nagyítás

Kizökkent idő a kerítéseknél, határzár előtt és után

A menekültek áradata nem, csak a róluk szóló hírek szűntek meg, mióta Magyarország a szerbiai után a horvátországi határszakaszt is lezárta. Fotóriporterünk a déli határnál járt, és döbbenetes képeket készített. Kukoricát keresgélő éhes menekült, zseblámpák fénye az éjszakában, peronon alvó rendőr, szállásul szolgáló elhagyott hodály - és végül Ásotthalom hasznos üzenete a migránsoknak.

hvg.hu Nagyítás

''Harmadik intifáda''

Egy hónapja tart a zsidó államban a palesztin szélsőségesek által kezdeményezett hadüzenet nélküli háború. A késekkel, baltákkal, néhol teherautókkal elkövetett merényletek eddigi mérlege: kilenc halott és több tucat sebesült izraeli, valamint negyven lelőtt palesztin merénylő. Sokan "harmadik intifádának" nevezik a terrorhullámot, pedig azt nem központilag szervezik. Egyelőre.

hvg.hu Nagyítás

Malacmentés és gitározó politikus a hét képein

Nemzeti ünnep, tájfun a Fülöp-szigeteken, súlyos buszbaleset Franciaországban, újabb terrortámadás Izraelben, liberális győzelem Kanadában, merénylet Svédországban, menekültek a senkiföldjén és gitározó amerikai külügyminiszter a hét képein. Nézzék meg Nagyítás-fotógalériánkat