Tetszett a cikk?

Öngyilkos merénylők robbantottak az isztambuli repülőtéren, az osztrák alkotmánybíróság ítélete szerint meg kell ismételni az elnökválasztást, fegyveres támadók ejtettek túszokat Dakka diplomatanegyedében, feleségcipelő versenyt rendeztek Finnországban, idén is megtartották a Budapest Pride felvonulást, a magyar labdarúgó válogatottat pedig óriási tömeg várta a Hősök terén. Galériánkban az elmúlt hét eseményeiből válogattunk.

Lövés nyoma egy üvegfalon az isztambuli Atatürk repülőtéren június 29-én, miután előző este három öngyilkos merénylő lövöldözött, majd felrobbantotta magát. A támadásban legkevesebb harminchatan életüket vesztették.
©
Az olasz haditengerészet június 29-én mintegy 370 méteres mélységbõl felszínre hozta a 2015. április 18-án menekültekkel a fedélzetén elsüllyedt hajót, amelyen mintegy hétszáz, többségükben afrikai bevándorló utazhatott.
©
Gerhart Holzinger, az osztrák alkotmánybíróság elnöke érkezik az osztrák elnökválasztás érvényességét kétségbe vonó szabadságpárti beadvány ügyében hozott ítélet kihirdetésére Bécsben.
©
Romos épületek Bagdadban július 3-án, miután hajnalban két helyen robbant autóba rejtett pokolgép az iraki fõváros Karrada negyedében. A halálos áldozatok száma legkevesebb nyolcvanhárom.
©
Sebesültnek segítenek az emberek Dakkában 2016. július 1-jén, miután egy fegyveres csoport rátört egy külföldiek által kedvelt étteremre, tûzpárbajt vívott a biztonsági erõk tagjaival, majd túszul ejtett mintegy harmincöt embert a bangladesi fõváros diplomatanegyedében. Július 2-án a biztonsági erõk megrohamozták az éttermet, és hat támadót megöltek, tizenhárom túszt kiszabadítottak. A merénylõk húsz túszt meggyilkoltak.
©
Katonák virrasztanak az elsõ világháború somme-i csatájában elesett brit katonák emlékmûvénél az észak-franciaországi Thiepvalban 2016. július 1-jén hajnalban, az ütközet elsõ napjának százéves évfordulóján.
©
Égõ kábítószerhalom Rangunban a Kábítószer-ellenes világnapon. A mianmari hatóságok három városban közel 56 millió amerikai dollár (kb. 16 milliárd Ft) értékû lefoglalt kábítószert semmisítenek meg.
©
Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozójára érkezik 2016. június 28-án. A Nagy-Britannia EU-tagságáról rendezett június 23-i népszavazáson a többség arra voksolt, hogy az ország lépjen ki az Európai Unióból.
©
Dervis táncol a szíriai turisztikai minisztérium szervezte hagyományõrzõ ünnepségen a mohamedán szent böjti hónap, a ramadán alatt Damaszkusz óvárosában.
©
Felszállni készülõ hõlégballonok a délkelet-tajvani Tajtungban rendezett nemzetközi hõlégballon fesztivál kezdetén.
©
Versenyzõk a 21. feleségcipelõ-világbajnokságon a finnországi Sonkajärviben 2016. július 2-án. A 235,5 méteres, akadályokkal nehezített pályán elinduló pároknak nem muszály egymás házastársainak lenniük, feltétel viszont, hogy a feleség, akárkié is, nem lehet fiatalabb 17 évesnél és könnyebb 49 kilónál.
©
A 86 éves korában elhunyt olasz Bud Spencer, olasz úszó, vízilabdázó és színész portréja a budapesti Filatorigátnál. A festményt a Taker néven festõ graffitis készítette.
©
Magyar szurkolók a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének Magyarország - Belgium mérkőzése végén Budapest belvárosában. A magyar válogatott 4-0-ra kikapott Belgiumtól.
©
A foci eb-ről hazatérő magyar labdarúgó-válogatott játékosai repülőgépük előtt a Liszt Ferenc-repülőtéren június 27-én.
©
Résztvevők a 21. Budapest Pride felvonulás indulása előtt, az Andrássy úton, a Hősök terénél.
©
Krisna-hívők a hétvégén rendezték meg legnagyobb budapesti ünnepüket, a Szekérfesztivált, az indiai Puri városából származó több ezer éves hagyományt.
©
Vad Fruttik koncert a VOLT fesztiválon.
©
Egy fehér és egy barna oroszlánkölyköt nevelnek együtt a felsőlajosi állatkert gondozói. Zahrát, a négyhetes nőstény fehéroroszlánt elutasította az anyja, Cecil, a tizenkét hetes hím pedig császármetszéssel jött a világra és a lassan gyógyuló anyja nem tudta táplálni, ezért mindketten csak állatkerti gondozó „pótszülők” segítségével maradhattak életben.
©

Kövessenek minket Facebookon is!


Pride: Orbán fülét megnyalták a kamionon

A felvonuláson - amelyet "Velünk teljes!" mottóval hirdettek meg - hat, szivárványszínű zászlókkal és luftballonokkal feldíszített nyitott platójú kamion indult el a Hősök teréről. Az emberek a kamionokon illetve a menetben ugyancsak szivárványszínű zászlókat lobogtatva énekeltek és táncoltak a dübörgő zenére.

Amikor a halál megkezdte 140 napos tombolását - 100 éve kezdődött a somme-i csata

Július 1-jén van száz éve, hogy megkezdődött az emberiség egyik legádázabb és legkegyetlenebb csatája az észak-franciaországi Somme folyónál. Az áldozatok száma minimum egymillió ember.

Nincs többé vanília, tutti-frutti, karamell, rumos dió és kávé

Mindig kész volt elpusztítani egy serpenyőnyi hagymás babot, egy tál makarónit, fazék virslit, de a húst kis híján néha ő adta hozzá. Vezetett rendőrmotort, repülőt, hajót, helikoptert, motorcsónakot; és ha rossz orcát fordítottak felé, repkedtek a fogak, kocsmák estek darabokra.