Aktivisták csaptak össze rendőrökkel és biztonsági őrökkel a Városligetben, zavargásokba torkollott a rendőri túlkapások elleni tüntetés Dallasban, csőbomba robbant egy tajvani vonaton, orosz űrhajó indult útnak a Nemzetközi Űrállomásra, ünnepélyes fogadalmat tettek a riói olimpiára induló magyar sportolók. Az elmúlt hét képeiből válogattunk.

Ligetvédők a városligeti Hungexpo irodaházaknál egy munkagép előtt július 6-án. A hatóságok kiürítették a Liget Budapest projekt ellen tiltakozó aktivisták által elfoglalt területet.
©
Kiégett BKV-busz a II. kerületi Törökvész út és Pusztaszeri út kereszteződésében július 4-én. A busz teljes terjedelmében kiégett, senki sem sérült meg.
©
Az amerikai rendőri túlkapások ellen tüntettek Dallasban július 7-én. A zavargásba torkollt tiltakozáson tüzet nyitottak a tüntetést biztosító rendőrökre, akik közül négyen életüket vesztették, heten pedig megsebesültek. Július 5-én a louisianai Baton Rouge-ban, majd két nappal később a minnesotai Falcon Heightsban rendőrök intézkedés közben lelőttek egy fegyvertelen afroamerikai férfit.
©
Nigel Farage kézfeltartással szavaz az Európai Parlamentnek a brit EU-tagság megszûnésérõl tartott plenáris ülésén Strasbourgban július 5-én. Farage elõzõ nap bejelentette, hogy távozik az Európai Uniót ellenzõ legnagyobb brit párt, az Egyesült Királyság Függetlenség Pártjának élérõl.
©
Kaliforniai rendszámtábla egy függetlenség napi ünnepségen. Az Egyesült Államokban minden évben július 4-én ünneplik az ország elszakadását Nagy-Britanniától, mivel 1776-ban nyolcévi háború után ezen a napon írták alá a függetlenségi nyilatkozatot Philadelphiában.
©
Tony Blair volt brit miniszterelnököt ábrázoló maszkot viselõ, mûvérrel bekent tiltakozó érkezik a londoni II. Erzsébet Konferencia Központhoz, ahol az iraki háború brit részvételét vizsgáló független bizottság vezetõje ismerteti a vizsgálati jelentést. A 2003 és 2011 között vívott fegyveres konfliktus hátterének 2009 óta tartó feltárása arra irányult, hogy Nagy-Britannia milyen körülmények között lépett be 2003-ban az Irak elleni háborúba az Egyesült Államok oldalán.
©
Bombaszakértő egy kiégett vasúti kocsiban Tajpej Szonsan állomásán július 7-én, miután csőbomba robbant az állomásra érkező szerelvényen. A detonációban 25 utas megsebesült, ketten közülük súlyos állapotban vannak.
©
''Családi fotó'' készül a NATO kétnapos varsói csúcsértekezletének első napján, 2016. július 8-án a Nemzeti Stadionban.
©
A Szojuz MS-01 orosz ûrhajó felbocsátását fényképezik a kazahsztáni Bajkonurban mûködõ orosz ûrközpontban július 7-én. A Szojuz fedélzetén Kate Rubins, az amerikai Országos Repülésügyi és Ûrkutatási Hivatal, a NASA, valamint Anatolij Ivanyisin, az Roszkozmosz Orosz Szövetségi Ûrügynökség és Onisi Takuja, a Japán Ûrkutatási Ügynökség, a JAXA kozmonautái a Föld körül keringõ Nemzetközi Ûrállomásra utaznak, ahol a tervek szerint mintegy négy hónvapot töltenek majd.
©
Tûzugrással emlékeznek meg Szent Iván éjszakájáról Kijevben.
©
Művérrel lelocsolt állatvédõ aktivisták tüntetnek az észak-spanyolországi Pamplonában a San Fermín fesztivál kezdete elõtti napon. Az 1591 óta évente megrendezett kilencnapos fiesta egyik fõ attrakciója a reggelenkénti bikafuttatás, amelynek során férfiak százai szaladnak végig az arénába hajtott állatok elõtt a város Pamplona utcáin.
©
A francia Cyril Gautier, Florian Vachon, a lengyel Bartosz Huzarski, a belga Thomas De Gendt, Greg Van Avermaet és Serge Pauwels a 103. Tour de France profi országúti kerékpáros körverseny Limoges és Le Lioran közötti szakaszán július 6-án.
©
Hatalmas nemzetiszínű zászlót feszítenek ki a riói nyári olimpián résztvevő magyar sportolók ünnepélyes fogadalomtételén a Művészetek Palotájában.
©
A második alkalommal megrendezett Samsara fesztiválon három zenei színpad várja a pszichedelikus chillzene kedvelőit, emelett jógaoktatók, instruktorok, terapeuták, pszichológusok, orvosok és gyógyítók tartanak előadásokat és beszélgetéseket július 6. és 11. között.
©

(Borítókép: Tűzzsonglőrök a Samsara fesztiválon. Fotó: Zentai Rita)

Kövessenek minket Facebookon is!

Ligetvédők: drámai képek egy küzdelmes napról

Több száz rendőr nyomult be szerda reggel a ligetvédők táborába, mert megszületett az a birtokvédelmi határozat, ami erre - a Városliget Zrt. szerint - feljogosítja őket.

Így buliztak idén a VOLT Fesztiválon

Szombaton nagy vihar csapott le a fesztiválozókra: a szervezők a színpadon játszó Vad Fruttik számai alatt többször figyelmeztették a fesztiválozókat a közeledő viharra - ennek ellenére a közönség nem mozdult, a zenészek tovább játszottak.

Robbantások Brüsszelben

Két hangos robbanás történt kedd reggel a brüsszeli Zaventem reptéren. Lezárták a csúnyán megrongálódott épületet, a repülőket átirányítják. Robbantottak az Európai Parlament közelében található Maalbeek metróállomásnál is.