Tetszett a cikk?

Több száz rendőr nyomult be szerda reggel a ligetvédők táborába, mert megszületett az a birtokvédelmi határozat, ami erre – a Városliget Zrt. szerint – feljogosítja őket.

A régi Kertemnél kezdenék a Hungexpo irodaházak bontását, ezért a rendőrök elkezdték kiszorítani a civileket. Később kiderült, hogy többen a tetőre láncolták magukat.

©
©
©
©
Lang Györgyi
©

11 óra előtt sisakot, láthatósági mellényt viselő kopaszok közelítették meg a tiltakozás helyszínét.

©
©
©

A civilek feltartóztatták a kamiont, az ülő tüntetőket az erősítést kapó rendőrök elvitték, az állókat pedig háromnegyed 12 körül felszólították a távozásra. Délután 2-re a rendőrök átvették a területet.

©
©
©
©

A ligetvédők szerda délutánra tüntetést hívtak össze, amelyen több száz ember gyűlt össze. A résztvevők szabadságot és jogállamot követeltek. A tüntetők közül többen megpróbáltak ismét bejutni a régi Kertem területére, dulakodás alakult ki, két embert meg is ütöttek. A kerítés előtt rohamrendőrök sorakoztak fel, a tüntetők arra vártak, hogy kiengedjék a délelőtt előállított társaikat.

©
©
©
©
©

Kövessenek minket Facebookon is!

A Szépművészeti utolsó órái

A Liget-projekthez is kapcsolódó felújítás miatt 2018 márciusáig lakat került vasárnap a Szépművészeti Múzeumra. Az utolsó két napon fergeteges bulikkal vehettünk búcsút a Hősök terén álló épülettől. Mi történt a három évre bezárt Szépművészeti utolsó óráiban?

Illegális bolhapiac a Városligetben

Százezres Picasso, gyanús porcelánmacskák, alternatív luxus - törvényi tiltás sem akadályozza meg a városligeti ócskapiac előretörését, mely így lassan a társadalom egy szőnyeg alá söpört rétegének minden eddiginél látványosabb vészjelzésévé válik. Meglátogattuk a groteszkségéről elhíresült, illegális bolhapiacot.


A vidámpark, ahogy még nem láthatta, és már nem is fogja - Nagyítás-fotógaléria

Nagyítás-fotógalériánk a Vidám Park láthatatlan dolgozóiról, akik nélkül nem működhettek volna a játékok, nélkülük nem lehetett volna tele vidámsággal a park.