Tetszett a cikk?

306 aranyérem, 28 világcsúcs, 91 olimpiai rekord, 5000 doppingteszt – csak néhány szám az elmúlt két hét eseményeiből. A Maracana Stadionban rendezett záróünnepségen hétfő hajnalban aludt ki a láng, ezzel véget ért a XXXI. nyári olimpia Rio de Janeiróban. A hivatalos rész után szambafesztivál zárta az ünnepséget. Az augusztus 5-én kezdődött játékokon – melynek mottója ''um mundo novo'' (egy új világ) volt – 11 303 sportoló vett részt, 306 számban hirdettek győztest, Magyarország nyolc arannyal, három ezüsttel és négy bronzzal a 12. helyen végzett az éremtáblázaton. Rio – amely első dél-amerikai városként volt házigazdája olimpiának – szeptember 7. és 18. között a paralimpikonokat látja vendégül. Képeink az olimpia két hetéből.

A japán Yoshiaki Oiwa a díjugratás egyéni számának döntőjében augusztus 8-án.
©
A brit Thomas Daley a férfi 10 méteres toronyugrás elődöntőjében augusztus 20-án.
©
Michael Phelps a férfi 200 méteres vegyesúszás elődöntőjében augusztus 10-én.
©
Cseh László és Kenderesi Tamás a 200 méteres pillangóúszás döntője után augusztus 10-én. Az első helyen Michael Phelps végzett.
©
Versenyzők a női egyes asztalitenisz selejtezőjében augusztus 8-án.
©
Az Új-Zélandi csapat, Pieter Bulling, Aaron kapu, Dylan Kennett és Regan Gough teker a férfi csapat üldözőverseny időmérőjén augusztus 11-én.
©
Az osztrák Dominik Distelberger a férfi tízpróba 110 méteres gátfutásának előfutamában augusztus 18-án.
©
Atléta a férfi hármasugrás selejtezőjében augusztus 15-én.
©
A kolumbiai Jhon Murillo érkezése a férfi hármasugrás döntőjében augusztus 16-án.
©
Az egyiptomi Doaa Elghobashy és a kanadai Kristina Valjas a női strandröplabda selejtezőjében augusztus 11-én.
©
Az amerikai Corben Sharrah (középen) a női BMX kerékpárverseny negyeddöntőjében az Olimpiai BMX Központban augusztus 18-án.
©
A bahreini Kemarley Brown egy rossz rajt után a férfi 100 méteres síkfutás elődöntőjében.
©
Az argentin Rocio Campigli holland játékosok között a női kézilabda B csoportjának mérkőzésén augusztus 8-án.
©
Az orosz együttes a Rio de Janeiró-i nyári olimpia ritmikus gimnasztikájának csapat összetett döntőjében augusztus 21-én.
©
A holland Laurine van Riessen (fent) a francia Virginie Cueff tekernek a női pályakerékpárosok keirin versenyének első fordulójában augusztus 13-án. Riessen a néhány másodperccel korábban elvágódó spanyol Tania Calvot kerülve húzott a pálya felső ívére, ahová a centikkel előtte tekerő francia kerekes is érkezett.
©
Multiexpozícióval készült kép a férfi egyéni párbajtőr selejtezőjének egyik versenyén augusztus 9-én.
©
A holland Daxenos Elmont (fehérben) küzdelme Ungvári Miklóssal a férfi cselgáncsozók 73 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntőjében augusztus 8-án. Később Ungvári Miklós vigaszágon jutott a bronz közelébe, de ellenfele, a belga Dirk Van Tichelt karfeszítéssel győzte le a negyedik olimpiáján szereplő magyar cselgáncsozót.
©
A kína Fu Haifeng (képünkön) - Zhang Nan páros a brit Marcus Ellis és Chris Langridge ellen a férfi páros tollaslabda elődöntőjében augusztus 16-án.
©
Versenyzők a férfi maratonon augusztus 21-én.
©
A győztes amerikai Gwen Jorgensen, miután augusztus 20-án megnyerte a női triatlonversenyt.
©
Magyarország nyolc arannyal, három ezüsttel és négy bronzzal a 12. helyen végzett az éremtáblázaton. Aranyérmet szerzett: Szász Emese, vívás (párbajtőr, egyéni), Hosszú Katinka, úszás (400 méter vegyes, 100 méter hát és 200 méter vegyes), Szilágyi Áron, vívás (kard, egyéni), Szabó Gabriella és Kozák Danuta, kajak-kenu (K-2 500 méter), Kozák Danuta, kajak-kenu (K-1 500 méter), Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara és Fazekas-Zur Krisztina, kajak-kenu (K-4 500 méter). Ezüstérmet szerzett: Imre Géza, vívás (párbajtőr, egyéni), Hosszú Katinka, úszás (200 méter hát) és Cseh László, úszás (100 méter pillangó). Bronzérmet szerzett: Kenderesi Tamás, úszás (200 méter pillangó), Kapás Boglárka, úszás (800 méter gyors), Márton Anita, atlétika (súlylökés) és a férfi párbajtőrcsapat, vívás (Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András és Somfai Péter).
©
Tűzijáték a záróünnepségen.
©
2020-ban Japán várja a sportolókat.
©
A fáklya négy év múlva ismét lángra kap.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!