Az Oscar-gála nem csak Hollywood legnagyobb eseménye, de az első számú divatparádé is az álmok városában. A sztárok igyekeznek minél szebbnek mutatkozni, mi pedig kíméletlen ítéletet mondunk róluk.

Hailee Steinfeld valami romantikusat szeretett volna magára venni, de Ralph and Russo ruhájáról inkább a nagymama nappalijának a függönye jut az eszünkbe.
©
A feleségem úgy fest a ruhájában, mint egy istennő - nyilatkozta John Legend a gála előtt. Chrissy Teigen csipkével és hímzéssel díszített Zuhair Murad-ruhájában mi leginkább azt szerettük, hogy láttatni engedi a modell formás lábait.
©
Valószínűleg ma minden hat év alatti kislány Felicity Jones Dior-ruhájáról álmodik. Mi csak azt nem értjük, ha már a színésznő Disney-hercegnőnek öltözött, miért nem választott valami rikítóbb színt.
©
A 16 éves Auli'i Cravalho első Oscar-gálájából arra fog emlékezni, hogy előadása közben fejbe vágta egy zászló. Mi viszont Jimmy Choo ruhájára, amelyben igazi nőként fest.
©
Cynthia Erivo brit színésznőnek már függöny sem maradt, ezért a sötétítőből készült számára ruha. Mondjuk a Paolo Sebastian-kreáció drapériáját a lakásunkban sem szívesen nézegetnénk.
©
Van úgy néha, hogy a ruha tökéletesen illik ahhoz, aki viseli. A Loving című filmért nyújtott alakításáért jelölt Ruth Negga csodálatos vörös Valentinója ilyen.
©
"A gyémánt örök! Minden nő megérdemli a csillogást." Vajna Tímea aranymondását vehette komolyan Karlie Kloss: a modell a végtelenségig egyszerű/semmilyen Stella McCartney-estélyijét dobta fel egy nyaklánccal.
©
A számolás joga után nem gondoltuk volna, hogy Taraji P. Henson hozza vissza Hollywood aranykorát a vörös szőnyegre. Csak egy éjkék Alberta Ferrettire és a hozzá illő nyakláncra volt szüksége a színésznőnek.
©
A legjobb nem angol nyelvű film kategóriájában jelölt Tanna szereplőinek törzsi viseletét a film készítői is elirigyelték.
©
Kirsten Dunst is a hollywoodi aranykort igyekezett felidézni Diorjával. Kár, hogy a ruhára négy másodperccel később senki nem fog emlékezni.
©
Paz Vega ruháját is a Röltex választéka ihlette. A függönykreáció egyetlen izgalmas részlete az átlátszó zseb, legalább látjuk, mit rejt el benne a spanyol színésznő.
©
Nincsen Oscar habcsók nélkül: Leslie Mann kedvence a citromos változat lehet. Mi csendben sírunk, ha a Zac Posen-ruhához elpazarolt selyemre gondolunk.
©
Nem lehet könnyű Halle Berryt öltöztetni: a színésznő az Oscar történetének egyik legemlékezetesebb kreációját viselte 15 évvel ezelőtt. Most viszont nem annyira ötletes Versacéja, inkább a frizurája ragadta meg a tekintetünket. Sajnos.
©
Octavia Spencer ruhája a félig kopasztott csirke vonalat követi. A halványszürke Marchesában a színe a legszebb, gyorsan lépjünk tovább!
©
Dakota Johnson mindent elfeledtet velünk, amit eddig láttunk. A Szürke ötven árnyalatának sztárja egy Guccit választott, mi pedig a sárga selyemruhát a gála mélypontjának.
©
Extravaganciáért Janelle Monáe sem megy a szomszédba. Az énekes-színésznő Elli Saab-ruhájában azonban úgy fest, mintha nem tudott volna dönteni négy-öt kreáció között, ezért egybegyúratta mindegyiket.
©
Nicole Kidman már semmit nem akar bizonyítani, és ez Armaniján is látszik: hozza a tőle megszokott stílust. Ezt a gálát is kipipálta egy unalmas szabású, unalmas színű dresszel.
©
Az ördög a részletekben rejlik - Scarlett Johansson outfitje ezt üzeni nekünk a vagány övvel, az áttetsző organzával és annak mintájával. Kár, hogy az összhatása már nem annyira kellemes, a frizurájára azért kap tőlünk egy piros pontot.
©
Daria Strokous ruhája önmagáért beszél, ezért inkább megkímélünk mindenkit a véleményünktől. Higgyék el, jobban járnak.
©
Priyanka Chopra is Ralph and Russo-ruhát választott, amely hátul szépen láttatja formás idomait. Ám csak ismételni tudjuk magunkat: örüljenek, hogy elölről nem látják a fehér-ezüst kockás testre simuló estélyit.
©
Galériánk végére hagytuk az est két legnagyobb győztesét. Viola Davis nem csak a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat vihette el, de vörös Armanija az egyszerű, mégis ötletes elegancia legnagyszerűbb darabja volt a gálán.
©
Emma Stone (majdnem) díjnyertes filmjéhez, a Kaliforniai álomhoz hasonlóan a musicalek aranykorát idézte fel Givenchyjában. Kár, hogy sápadt bőrével együtt a ruha diszkrét színe inkább fakónak hat, de így legalább még feltűnőbb a mosolya.
©