Móricz-Sabján Simon, a Világgazdaság fotóriportere nyerte Borsosék című anyagával idén a legkiemelkedőbb teljesítményért járó MÚOSZ-nagydíjat. A Magyar Újságírók Országos Szövetségének fotóriporteri szakosztálya 36. alkalommal írta ki a magyar sajtófotó-pályázatot. Az összesítés szerint 247 fotós 2260 pályázattal és összesen 6302 képpel pályázott idén.

A legjobb emberközpontú dokumentarista fotográfiáért járó André Kertész-nagydíjat Mónus Márton A krízisautó éjszakája című fotósorozatáért kapta, mely egy éve jelent meg a hvg.hu-n. Mónus Márton most az MTI munkatársa. Az Escher Károly-díjat, vagyis a legjobb Magyarországon készült hírképért járó elismerést Asszonyi Eszter, a HVG külső munkatársa kapta Megemlékezés című fotójáért. A díjkiosztó március 29-én a Capa központban kerül megrendezésre.

MÚOSZ Nagydíj: Móricz-Sabján Simon (Világgazdaság): Borsosék
©
André Kertész Nagydíj: Mónus Márton: A krízisautó éjszakája
©
Magyarországon készült legjobb hírképért járó Escher Károly-díj és Hír-, eseményfotó 1. díj: Asszonyi Eszter: Megemlékezés: Gyertyák égnek a Szinyei Merse Pál Gimnázium egyik osztálytermében Budapesten, 2017. január 21-én. Tizenhatan meghaltak és többen megsérültek abban a balesetben, amikor egy diákokat szállító busz felborult és kiégett az olaszországi Verona közelében.
©
Képriport 1. Díj: Kurucz Árpád: Katalán függetlenedés
©
Képriport 2. díj: Zsolnai Péter: Tüntetés turizmus
©
Mindennapi élet (egyedi) 3. Díj: Kerekes M. István: A műhely
©
Mindennapi élet (sorozat) 1. díj: Ajpek Orsolya: Otthon, édes otthon
©
Művészet 3. díj: Zsolnai Péter: Fent és lent
©
Portré 1. díj: Földes András: Az utolsó cigaretta
©
Portré sorozat 2. díj: Forgács Zsuzsanna: Csak lélegezz!
©
Sport 1. díj: Balázs Imola: Fájdalom: A 23. Budapesten rendezett Kodomo Kupán a képen látható fiúra nagy rúgást mért ellenfele. Gyorsan kellett döntenie, folytatja e a versenyt, vagy feladja. Pár másodperc elteltével legyőzte fájdalmát és tovább folytatta a küzdelmet
©
Sport sorozat 1. díj: Hajdú D. András: Egy krumpliszállító furgonban vittem őket az első meccsre
©
Társadalomábrázolás 1. díj Balassa László: Csend
©
Társadalom sorozat 1. díj: Urbán Ádám: Az Aszódi Javítóintézet
©
Természet egyedi 1. díj: Rakó Alex: Jelenés
©
Természet 3. díj: Máté Bence: Csillagfürdő
©
Természet sorozat 1. díj: Végh László: Duna-delta
©