szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Egy nap a városban blog szerzője meghívást kapott az éppen építés alatt lévő ferihegyi váróba.

Az új várót SkyCourtnek nevezik, ahol az utasok eltölthetik az indulásig hátralévő időt, és ahol rengeteg pénzt költhetnek majd a március végi nyitás után. A 75 milliárd forintért épült új váró egyrészt másodpercekre van attól, hogy késznek lehessen nevezni. A SkyCourt bejáratai ugyanott lesznek, ahol a 2A és 2B terminálokon. A csomagokat is ugyanott adjuk fel, itt azonban kettéválik a jelen és a jövő: eddig a csomagfeladó háta mögé osonva estünk át az útlevél ellenőrzésen, most akármelyik terminálon vagyunk, a középen található SkyCourt felé vesszük az irányt, a biztonsági ellenőrzés, testüregmotozás már az új épületben lesz - olvasható a blogon. Kíváncsi a részletekre? Látogasson el az Egy nap a városban blogra.
MTI/Magyar Nemzet Itthon

Az In-Kal Ferihegyre megy dolgozni

Az In-Kal adta a legjobb ajánlatot a tenderen ezért kapta meg a megbízást arra, hogy a repülőtér közönség számára megnyitott területein ellássa a biztonsági feladatokat.

Vélemény

Halló, Isaak Yeffet! „A vallatott magyar utazók életét védjük”

Az izraeli légitársaság volt biztonsági főigazgatóját, az egykori vezető kémelhárítót a hvg.hu-nak adott interjúban nem hatja meg az „utaslázadás” az amerikai és a brit repülőtereken. Feriheggyel továbbra sem elégedett, és fölöslegesnek tartja a technológiai versenyfutást a terroristákkal. Számára a „jól képzett humán erőforrás” jelenti a problémák megoldását.

MTI/Napi Gazdaság Itthon

Olcsóbb taxit ígér a Főtaxi, a Zóna támadja a ferihegyi szerződést

A társaság egyebek között azt vállalta, hogy az utasok a megrendeléstől számítva legfeljebb 5 percet várakozhatnak az autókra. Olcsóbb taxit is ígér a Főtaxi. A Napi Gazdaság viszont azt írja, a Zóna megtámadta a BA és a Főtaxi között létrejött szerződés.

Kiszivárgott: a Huaweinek is lesz képernyős okoshangszórója

Kiszivárgott: a Huaweinek is lesz képernyős okoshangszórója

Távozik az Index vezérkara

Távozik az Index vezérkara

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet magyar képviselője szerint még mindig alacsony a klímatudatosság

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet magyar képviselője szerint még mindig alacsony a klímatudatosság