szerző:
hvg.hu

A WikiLeaks számos dokumentumot szivárogtatott ki Orbán Viktorról; két olyan mondat is szerepel bennük, ami esélyes arra, hogy megbuktassa a miniszterelnököt – írja a Progressziv blog szerzője.

Ez a két mondat a "Ne figyeljenek arra, amit a megválasztásomért mondok!" valamint a "Megtanultam, hogy amikor esélyed van megölni riválisodat, akkor nem gondolkozol, hanem megteszed". Mindkettő esélyes arra, hogy szállóigévé váljon, szétrombolja Orbán karakterét, és végül megbuktassa őt. A WikiLeaks szivárogtatásával leeresztette az egyik olyan lufit, amely miatt a Fidesz-szavazók Orbánra szavaztak: ők elhitték, hogy Orbán még sohasem hazudott – írja a szerző. A teljes bejegyzést elolvashatja a postr.hu-n elérhető Progressziv blogon.

©
MTI Világ

WikiLeaks: Robert Fico bárkit megtámad

Amerikai diplomaták szerint nemcsak Robert Fico volt szlovák kormányfő alattomossága, hanem a szlovákiai magyar politikusok retorikája is negatívan befolyásolta a szlovák–magyar kapcsolatokat. Ez derül ki a pozsonyi amerikai nagykövetségnek a közelmúlt kétoldalú kapcsolatait elemező jelentéseiből, amelyeket a WikiLeaks portál tett közzé – írja az Új Szó című pozsonyi magyar napilap szerdán.

hvg.hu Világ

WikiLeaks-irat: "mennyire (nem) hatékonyak" a magyarok Afganisztánban

A biztonsági helyzet folyamatosan romlik Baglan tartományban, miközben az afgán hadsereg kapacitása korlátozott, s a magyar tartományi újjáépítési csoport (PRT) nem képes hatékonyan biztonságot teremteni a tartományban – közölte a Népszabadság szerint Tölli István egy 2009. október 21-i keltezésű titkosított, a WikiLeaks által kiszivárogtatott amerikai diplomáciai távirat szerint, melynek a címe „Magyar PRT – Mennyire (nem) hatékony?”

MTI Itthon

Orbán megismételte: "ne figyeljenek oda arra, amit mondok"

"Most is azt mondom a külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok" – kommentálta a miniszterelnök, hogy az Origón megjelent, a Wikileaksről kiszivárgott állítólagos amerikai diplomáciai táviratok egyike szerint korábban arról beszélt diplomatáknak: a kampányban "hagyják figyelmen kívül", amit mond.

Origo/Népszabadság Itthon

WikiLeaks: egyértelmű volt Pokorni ellenszenve Orbán iránt

Kósa Lajos stílusa darabos, de frissítőleg hat, Varga Mihály nagyon rosszul beszél angolul, Pokorni Zoltán pedig Orbán Viktor ellentéte, mert szeret egyeztetni – egyebek mellett ezt állapították meg az amerikai diplomaták a Fidesz vezető politikusairól. A WikiLeaks által kiszivárogtatott amerikai diplomáciai táviratok szerint a nagykövetség folyamatosan elemezte a párt belső ügyeit, és megpróbálta kitalálni azt is, ki lehet Orbán utódja – írja az Origo.

hvg.hu Itthon

Szijjártó: a showbiznisz része az orbános WikiLeaks-akta

Az amerikai szórakoztatóipar részének nevezte Szijjártó Péter az Orbán Viktorral kapcsolatos WikiLeaks-dokumentumokat, amelyek szerint Orbán szintén egyetértett a Déli Áramlat gázvezeték megépítésével, annak ellenére, hogy ellenzékből ezért támadta a Gyurcsány-kormányt, illetve kijelentette, hogy "nem fontos, amit mond'" a kampányban.

MTI Világ

Csalódást okozott a WikiLeaks alapítója

Elmaradt a szenzáció - legalábbis így értékelték a szerdai német lapok a WikiLeaks internetes hírportál alapítójának Julian Assange-nak nagy érdeklődéssel várt, előző napi berlini "bejelentkezését".

Meghalt egy rab a szegedi börtönben

Meghalt egy rab a szegedi börtönben

Leszavazta a Fidesz Karácsony parkolási javaslatát

Leszavazta a Fidesz Karácsony parkolási javaslatát

Igazi GTI-gyilkos: 400 lóerős lett a Michelisz Norbi-féle utcai Hyundai i30 N

Igazi GTI-gyilkos: 400 lóerős lett a Michelisz Norbi-féle utcai Hyundai i30 N

Vízpárát figyeltek meg a Holdon, ez fontos lehet

Vízpárát figyeltek meg a Holdon, ez fontos lehet

Nemcsak bátor, vakmerő volt egy sofőr Kabán

Nemcsak bátor, vakmerő volt egy sofőr Kabán

Tizenkét rab lábát mosta meg Ferenc pápa

Tizenkét rab lábát mosta meg Ferenc pápa