szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A WikiLeaks számos dokumentumot szivárogtatott ki Orbán Viktorról; két olyan mondat is szerepel bennük, ami esélyes arra, hogy megbuktassa a miniszterelnököt – írja a Progressziv blog szerzője.

Ez a két mondat a "Ne figyeljenek arra, amit a megválasztásomért mondok!" valamint a "Megtanultam, hogy amikor esélyed van megölni riválisodat, akkor nem gondolkozol, hanem megteszed". Mindkettő esélyes arra, hogy szállóigévé váljon, szétrombolja Orbán karakterét, és végül megbuktassa őt. A WikiLeaks szivárogtatásával leeresztette az egyik olyan lufit, amely miatt a Fidesz-szavazók Orbánra szavaztak: ők elhitték, hogy Orbán még sohasem hazudott – írja a szerző. A teljes bejegyzést elolvashatja a postr.hu-n elérhető Progressziv blogon.

©
MTI Világ

WikiLeaks: Robert Fico bárkit megtámad

Amerikai diplomaták szerint nemcsak Robert Fico volt szlovák kormányfő alattomossága, hanem a szlovákiai magyar politikusok retorikája is negatívan befolyásolta a szlovák–magyar kapcsolatokat. Ez derül ki a pozsonyi amerikai nagykövetségnek a közelmúlt kétoldalú kapcsolatait elemező jelentéseiből, amelyeket a WikiLeaks portál tett közzé – írja az Új Szó című pozsonyi magyar napilap szerdán.

hvg.hu Világ

WikiLeaks-irat: "mennyire (nem) hatékonyak" a magyarok Afganisztánban

A biztonsági helyzet folyamatosan romlik Baglan tartományban, miközben az afgán hadsereg kapacitása korlátozott, s a magyar tartományi újjáépítési csoport (PRT) nem képes hatékonyan biztonságot teremteni a tartományban – közölte a Népszabadság szerint Tölli István egy 2009. október 21-i keltezésű titkosított, a WikiLeaks által kiszivárogtatott amerikai diplomáciai távirat szerint, melynek a címe „Magyar PRT – Mennyire (nem) hatékony?”

MTI Itthon

Orbán megismételte: "ne figyeljenek oda arra, amit mondok"

"Most is azt mondom a külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok" – kommentálta a miniszterelnök, hogy az Origón megjelent, a Wikileaksről kiszivárgott állítólagos amerikai diplomáciai táviratok egyike szerint korábban arról beszélt diplomatáknak: a kampányban "hagyják figyelmen kívül", amit mond.

Origo/Népszabadság Itthon

WikiLeaks: egyértelmű volt Pokorni ellenszenve Orbán iránt

Kósa Lajos stílusa darabos, de frissítőleg hat, Varga Mihály nagyon rosszul beszél angolul, Pokorni Zoltán pedig Orbán Viktor ellentéte, mert szeret egyeztetni – egyebek mellett ezt állapították meg az amerikai diplomaták a Fidesz vezető politikusairól. A WikiLeaks által kiszivárogtatott amerikai diplomáciai táviratok szerint a nagykövetség folyamatosan elemezte a párt belső ügyeit, és megpróbálta kitalálni azt is, ki lehet Orbán utódja – írja az Origo.

hvg.hu Itthon

Szijjártó: a showbiznisz része az orbános WikiLeaks-akta

Az amerikai szórakoztatóipar részének nevezte Szijjártó Péter az Orbán Viktorral kapcsolatos WikiLeaks-dokumentumokat, amelyek szerint Orbán szintén egyetértett a Déli Áramlat gázvezeték megépítésével, annak ellenére, hogy ellenzékből ezért támadta a Gyurcsány-kormányt, illetve kijelentette, hogy "nem fontos, amit mond'" a kampányban.

MTI Világ

Csalódást okozott a WikiLeaks alapítója

Elmaradt a szenzáció - legalábbis így értékelték a szerdai német lapok a WikiLeaks internetes hírportál alapítójának Julian Assange-nak nagy érdeklődéssel várt, előző napi berlini "bejelentkezését".

Szlovákiában csaknem tízezer új fertőzöttet regisztráltak az országos tesztelés szombati napján

Szlovákiában csaknem tízezer új fertőzöttet regisztráltak az országos tesztelés szombati napján

Kutatások eredménye: 4-5 hónap után már érződik az e-biciklizés hatása

Kutatások eredménye: 4-5 hónap után már érződik az e-biciklizés hatása

Készülőben a MacBook Air prémiumkiadása

Készülőben a MacBook Air prémiumkiadása