szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vörös festékkel öntötték le a Kerekiben hétvégén felavatott Horthy-szobrot kedden éjjel. A tettes nem ismeretlen, Dániel Péter Facebook-oldalán fotóval számol be tettéről: "demokratikus jogállamban nem kaphat szobrot egy tömeggyilkos háborús bűnös".

©

"A tábla hátoldalán hagytam egy üzenetet is, amely így szól: 'Minden magyar és nem magyar áldozat, mártír nevében. Minden hazai és európai demokrata, illetve demokratikus szervezet nevében. Minden értelmes, tisztességes ember nevében. A kivégzett matrózok nevében. Az orgoványi áldozatok nevében. Bacsó Béla és Radnóti Miklós nevében. Anyai nagyapám nevében, aki magyar katonaként túlélte a Don-kanyar értelmetlen vágóhídját és azután még hosszú évekig szenvedett Szibériában hadifogolyként. Apai dédszüleim nevében, akiket 1944 telén a zajló Dunába lőttek a nyilasok. A sok tízezer, ártatlan polgári áldozat nevében. A deportált és gázkamrába vetett gyermekek és nők nevében. Az újvidéki hideg napok áldozatainak nevében. A magam nevében. Mert tömeggyilkos háborús bűnösnek nem jár szobor és nem jár tisztelet. Üdvözlettel: dr. Dániel Péter, ember, magyar (a zsidó törvények szerint zsidó) demokrata, európai polgár, férj és ügyvéd, a Kék szalaggal a demokráciánkért civil mozgalom alapítója." - írja Dániel Péter.

Dániel Péter azzal lett ismert szélesebb körben, hogy tavalyelőtt kaszinótojással kente össze a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata (nenyi) egyik kifüggesztett példányát, később pedig kecsöpöt öntött az Alkotmány asztalára több budapesti kerületben is. Később azzal vált szalonképtelenné még az általa támogatott Demokratikus Koalíció körében is, hogy Wittner Mária 1956-os politikai elítéltről azt írta, hogy prostituált volt, amit hozzászólásában Eörsi László történész rögvest meg is cáfolt.

Dániel Péter Facebook-oldala

Műholdra szerelte egy DSLR fényképezőjét a Canon, onnan fotózták le a Földet

Műholdra szerelte egy DSLR fényképezőjét a Canon, onnan fotózták le a Földet

Duma Aktuál: 2020 legbénább bűnözői a police.hu-ról

Duma Aktuál: 2020 legbénább bűnözői a police.hu-ról

Az A-Híd újíthatja fel a Lánchidat 18,8 milliárdért

Az A-Híd újíthatja fel a Lánchidat 18,8 milliárdért