szerző:
travelline.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A mobil spa lehet a megoldás azoknak, akiknek nincs kedvük vagy idejük elmenni máshova egy kis kényeztetésre.

A mobil spa lehet a megoldás azoknak, akiknek nincs kedvük vagy idejük elmenni máshova egy kis kényeztetésre. A spa által biztosított élményt turbózza fel teljes mértékben személyre szabott módszerekkel, az otthon bensőséges hangulatával és a testet, lelket holisztikus szemlélettel kezelő szakember speciális tudásával. Az itthon még csak születőben lévő szolgáltatásforma külföldön már elterjedt. Gyökerei a legény- és lánybúcsúk, illetve a day-spa-k és mobilpartik szervezéséhez nyúlnak vissza. A hazai szolgáltatók piaca igen kicsinyke, ráadásul a többség szolgáltatásában, programjaiban, kezeléseiben szó szerint csak névleg van jelen a spa és az ehhez kapcsolódó szemlélet.

©

A mobil spa az otthon megszokott kényelme és nyugalma mellett jelentős idő megspórolásával teszi hatékonyabbá a pihenést, a regenerálódást. Egyesek idős koruk miatt, mások fizikai vagy testi adottságaikat szégyellve nem tudnak, vagy nem szívesen mozdulnak ki, mennek nagyobb közösségbe. Számukra a mobil spa megváltás. Elérhetővé teszi a földi mennyországot és sok esetben megváltoztatja az egészségtelen életmódot.

Bár a hazai piac a férfiak kiszolgálására is felkészült, nálunk közel sem annyira természetes, hogy a kezeléseket nemcsak nők vehetik igénybe. Az alsó korhatár általában 18 év, az ennél fiatalabbaknak felnőtt kísérőre (anya-lánya nap) van szüksége. Mindezek ellenére elmondható, hogy Magyarországon a kismamáktól az elfoglalt üzletembereken át az idősebbekig bárki megtalálhatja a számára megfelelő szolgáltatást a szépségápolás, a prevenció, a kezelés vagy épp a gyógyulás érdekében.

©

Csak extrém esetekre nem készültek fel a szolgáltatók, ezért arra még a leggazdagabbaknak sincs lehetőségük, hogy kedvenc macájuk és macskájuk egyszerre manikűröztessen a spa-élmény után. Nem okozhatna meglepetést, mégis többeknek leesik az álla, ha a szolgáltatást végző szakember az előzetes – vendég általi aláírást is igénylő - állapotfelmérésben olyan betegségekről kérdez, mint tuberkolózis és AIDS.

Kizáró ok a súlyos szívbetegség, a vérrögképződésre való hajlam, bőrbetegség, sebek, vagy daganatok, rák, tuberkulózis, láz, valamint a törések, ilyenkor sajnos a kezelés nem valósítható meg. A legjobb cégek nemcsak vendégeiket, hanem kollegáikat és eszközeiket is folyamatosan ellenőrzik, éppen ezért a személyre szabott kezelés alapkövetelmény.

A mobil spa esetében is kötelező alapelem a fürdő, de vannak kimondottan csak szépségkúrára és -kezelésekre épülő különböző arc- és testkezeléseket, hajvágást, manikűrt, pedikűrt és sminket egyesítő programok is.

Külön ágat képviselnek a masszázsok, a méregtelenítő, fogyasztó és a relaxációval kombinált kezelések. Kiegészítő elemként megjelenik a reflexológia, a dietetikai tanácsadás, a mágnesterápia és még a fittness program is. Az igazi mobil spa azonban összetett szemléletet és szolgáltatásokat takar, mely fizikai és mentális síkon egyesíti a szépségápolás, az egészségmegőrzés, az egészséges életmód és a holisztikus szemlélet alapjait.

„A mi cégünk minden korosztályt figyelembe véve, elsősorban az egészségmegőrzést tartja szem előtt. Szolgáltatásaink nem csak komfort érzetet adva kényeztetnek, hanem az egyén egészségi állapotának felmérése után komplex lehetőségeket és megoldásokat is kínálnak. Fontosnak tartjuk a természetes anyagok használatát, és az elfeledett hagyományos technikák (köpölyözés) alkalmazását is. Teljesen személyre szabottan ötvözzük a masszázs technikákat és a természetgyógyászatban használt elemeket, frissen és a vendégek szeme előtt készítjük el a természetes alapanyagú kezelő termékeinket (szűrt uborka, cukkíni lé hidratáláshoz, mézes kezelések, kecsketej, tojás vagy éppen az évszaknak megfelelő aktuális gyümölcsök, termések)” – mondja Szántó Tibor a Xantos mobil masszázs és spa ügyvezetője.

Aki kipróbálná, az legkevesebb nyolc ezer forintért vagy pénztárcája vastagságától függően akár többszázezerért is választhat egy órás, de akár egész napos mobil spa-t is. Így az otthoni kánaán megteremtése ma már a kényeztetéssel járó boldogság hormonokat is házhoz hozathatja. Előnyös azonban, ha a fürdőszobában nem tusoló van, hanem kád.

Szoboszlai Krisztina

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
travelline.hu Plázs

Szálloda: csak nők számára

A WTM Global Trends Report 2009 hozta nyilvánosságra ezt a trendet, amely várhatóan egyre szélesebb körben terjed...

travelline.hu Plázs

Az igazi luxus wellness

Hazánkban csak az elmúlt 15 évben vált ismertté a wellness fogalma, sokan csak egy új, megfoghatatlan trendet látnak...

Bábjáték Ukrajnában: régi idők politikája

Bábjáték Ukrajnában: régi idők politikája

Trumpnak nem sikerült megjegyeznie a tűzvészben megsemmisült város nevét

Trumpnak nem sikerült megjegyeznie a tűzvészben megsemmisült város nevét

Csodás videóval tisztelegnek Dwayne Johnson előtt az interneten

Csodás videóval tisztelegnek Dwayne Johnson előtt az interneten

Ezért az egyetlen játékkártyáért 28 millió forintnál is többet kér az eBay

Ezért az egyetlen játékkártyáért 28 millió forintnál is többet kér az eBay

Újsághirdetésben toboroz mozdonyvezetőket a MÁV

Újsághirdetésben toboroz mozdonyvezetőket a MÁV

Trumpnak ebben a kérdésben igaza van, csakhogy

Trumpnak ebben a kérdésben igaza van, csakhogy