szerző:
travelline.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A mobil spa lehet a megoldás azoknak, akiknek nincs kedvük vagy idejük elmenni máshova egy kis kényeztetésre.

A mobil spa lehet a megoldás azoknak, akiknek nincs kedvük vagy idejük elmenni máshova egy kis kényeztetésre. A spa által biztosított élményt turbózza fel teljes mértékben személyre szabott módszerekkel, az otthon bensőséges hangulatával és a testet, lelket holisztikus szemlélettel kezelő szakember speciális tudásával. Az itthon még csak születőben lévő szolgáltatásforma külföldön már elterjedt. Gyökerei a legény- és lánybúcsúk, illetve a day-spa-k és mobilpartik szervezéséhez nyúlnak vissza. A hazai szolgáltatók piaca igen kicsinyke, ráadásul a többség szolgáltatásában, programjaiban, kezeléseiben szó szerint csak névleg van jelen a spa és az ehhez kapcsolódó szemlélet.

©

A mobil spa az otthon megszokott kényelme és nyugalma mellett jelentős idő megspórolásával teszi hatékonyabbá a pihenést, a regenerálódást. Egyesek idős koruk miatt, mások fizikai vagy testi adottságaikat szégyellve nem tudnak, vagy nem szívesen mozdulnak ki, mennek nagyobb közösségbe. Számukra a mobil spa megváltás. Elérhetővé teszi a földi mennyországot és sok esetben megváltoztatja az egészségtelen életmódot.

Bár a hazai piac a férfiak kiszolgálására is felkészült, nálunk közel sem annyira természetes, hogy a kezeléseket nemcsak nők vehetik igénybe. Az alsó korhatár általában 18 év, az ennél fiatalabbaknak felnőtt kísérőre (anya-lánya nap) van szüksége. Mindezek ellenére elmondható, hogy Magyarországon a kismamáktól az elfoglalt üzletembereken át az idősebbekig bárki megtalálhatja a számára megfelelő szolgáltatást a szépségápolás, a prevenció, a kezelés vagy épp a gyógyulás érdekében.

©

Csak extrém esetekre nem készültek fel a szolgáltatók, ezért arra még a leggazdagabbaknak sincs lehetőségük, hogy kedvenc macájuk és macskájuk egyszerre manikűröztessen a spa-élmény után. Nem okozhatna meglepetést, mégis többeknek leesik az álla, ha a szolgáltatást végző szakember az előzetes – vendég általi aláírást is igénylő - állapotfelmérésben olyan betegségekről kérdez, mint tuberkolózis és AIDS.

Kizáró ok a súlyos szívbetegség, a vérrögképződésre való hajlam, bőrbetegség, sebek, vagy daganatok, rák, tuberkulózis, láz, valamint a törések, ilyenkor sajnos a kezelés nem valósítható meg. A legjobb cégek nemcsak vendégeiket, hanem kollegáikat és eszközeiket is folyamatosan ellenőrzik, éppen ezért a személyre szabott kezelés alapkövetelmény.

A mobil spa esetében is kötelező alapelem a fürdő, de vannak kimondottan csak szépségkúrára és -kezelésekre épülő különböző arc- és testkezeléseket, hajvágást, manikűrt, pedikűrt és sminket egyesítő programok is.

Külön ágat képviselnek a masszázsok, a méregtelenítő, fogyasztó és a relaxációval kombinált kezelések. Kiegészítő elemként megjelenik a reflexológia, a dietetikai tanácsadás, a mágnesterápia és még a fittness program is. Az igazi mobil spa azonban összetett szemléletet és szolgáltatásokat takar, mely fizikai és mentális síkon egyesíti a szépségápolás, az egészségmegőrzés, az egészséges életmód és a holisztikus szemlélet alapjait.

„A mi cégünk minden korosztályt figyelembe véve, elsősorban az egészségmegőrzést tartja szem előtt. Szolgáltatásaink nem csak komfort érzetet adva kényeztetnek, hanem az egyén egészségi állapotának felmérése után komplex lehetőségeket és megoldásokat is kínálnak. Fontosnak tartjuk a természetes anyagok használatát, és az elfeledett hagyományos technikák (köpölyözés) alkalmazását is. Teljesen személyre szabottan ötvözzük a masszázs technikákat és a természetgyógyászatban használt elemeket, frissen és a vendégek szeme előtt készítjük el a természetes alapanyagú kezelő termékeinket (szűrt uborka, cukkíni lé hidratáláshoz, mézes kezelések, kecsketej, tojás vagy éppen az évszaknak megfelelő aktuális gyümölcsök, termések)” – mondja Szántó Tibor a Xantos mobil masszázs és spa ügyvezetője.

Aki kipróbálná, az legkevesebb nyolc ezer forintért vagy pénztárcája vastagságától függően akár többszázezerért is választhat egy órás, de akár egész napos mobil spa-t is. Így az otthoni kánaán megteremtése ma már a kényeztetéssel járó boldogság hormonokat is házhoz hozathatja. Előnyös azonban, ha a fürdőszobában nem tusoló van, hanem kád.

Szoboszlai Krisztina

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
travelline.hu Plázs

Szálloda: csak nők számára

A WTM Global Trends Report 2009 hozta nyilvánosságra ezt a trendet, amely várhatóan egyre szélesebb körben terjed...

travelline.hu Plázs

Az igazi luxus wellness

Hazánkban csak az elmúlt 15 évben vált ismertté a wellness fogalma, sokan csak egy új, megfoghatatlan trendet látnak...

Orbán beállt kampány-telefonosnak is

Orbán beállt kampány-telefonosnak is

Elpusztítottak kétszáz magyart a náci úrnő kastélyában, de nem úgy, ahogyan a szóbeszéd tartja

Elpusztítottak kétszáz magyart a náci úrnő kastélyában, de nem úgy, ahogyan a szóbeszéd tartja

Hogyan tekintsünk a jövőbe? És milyen vezető szükséges ehhez?

Hogyan tekintsünk a jövőbe? És milyen vezető szükséges ehhez?

7 millió forintot kampányolt el két nap alatt a Facebookon a Fidesz

7 millió forintot kampányolt el két nap alatt a Facebookon a Fidesz

A MOL Vidi nyerte a labdarúgó Magyar Kupát

A MOL Vidi nyerte a labdarúgó Magyar Kupát

Bemutatjuk a demokraták új sztárjelöltjét, Beto O'Rourke-t

Bemutatjuk a demokraták új sztárjelöltjét, Beto O'Rourke-t