szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gyönyörű dámákat találtunk, akik mindent meghazudtolnak: nem csak a korukat, de a nyugati kultúrkör fiatalságmániáját is. Még mindig aktív modelleket és tévés személyiségeket találtunk nyolcvan felett.

Carmen Dell'Orefice

„A szex és a szilikon fiatalon tartott” – árulta el az egyik interjúban a most 82 éves Carmen Dell'Orefice, akit még mindig imád a divatszakma. „A szex a testnek és a léleknek, a kis szilikon injekciók pedig a ráncok ellen segítettek”, árulta el a legidősebb foglalkoztatott modell, aki 1947 októberében került a Vogue címlapjára először, akkor volt 16 éves. 13 évesen fedezték fel New York egyik buszán, amikor balettórára tartott. Anyja magyar balerina, apja hegedűművész, de annyira szegények voltak, hogy a Vogue küldönccel üzent neki, ha fotózása volt, és hogy megspórolja a buszjegyet, görkorcsolyával ment munkába. Akkoriban 7,95 dolláros órabérért alkalmazta a divatmagazin. 13 évesen Salvador Dalí múzsája is volt, de a Vogue még egy hormonterápiára is befizette, hogy az alultáplált lány egy kicsit teltebb és nőiesebb legyen. A II. világháború utáni korszak szupermodellje mostanság Alberta Ferettinek, Norisol Ferrarinak is dolgozik, 2011-ben pedig a Rolex kampányához adta arcát, azzal a szlogennel, hogy „Class is forever” azaz a klasszis örök.

Gyönyörű dámákat találtunk, akik meghazudtolják a fiatalságmániát.
©

Jenni Rohdes

A 2013-as őszi/téli kampányához a chilei ékszertervező Vielma a 81 éves Jenni Rhodes-t válaszotta manökennek. A Close Models modellügynökség foglalkoztatja a volt színésznőt, aki 91-69-91-es méreteivel abszoltúl versenyképes a piacon. Az ügynökség oldalán az is látható, hogy a keze a specialitása, a Rolex, a Samsung, az American Apparell is felkérte már reklámjaihoz. 

Gyönyörű dámákat találtunk, akik meghazudtolják a fiatalságmániát.
©

Daphne Selfe

A méltóságteljes dámákhoz képest a 83 éves Daphen Selfe merészebb. Nemrégiben felhúzta például Madonna csúcsos korzettjét, amit 1990-ben Jean Paul Gaultier tervezett az énekesnőnek a Blonde Ambition turnéra. A még aktív modell nem rest bőrt mutatni, szerepelt már neglizsében is.

Gyönyörű dámákat találtunk, akik meghazudtolják a fiatalságmániát.
©

Lynn Dell

Van saját weboldala, naponta frissülő tumblrje, egy divatblogger, de a Huffington Post is folyamatosan követi Lynn Dell lépteit. A 80 éves New York-i butikost úgy becézik: a glamúr grófnője, színes kalapjaival, kiegészítőivel, elegáns ruháival pedig elvarázsolja a vevőit. A néni életvidámságot sugároz, és a fotók tanúsága szerint minden nap valami új kreációban jelenik meg a Manhatten Upper Side-on, ahol boltja található. Tanácsokat is szívesen osztogat, szerinte mindig mosolyogni kell, hogy jó benyomást keltsünk, és ha egy kicsivel több figyelmet szeretnénk, húzzunk fejfedőt: "ha egy kalapban lépsz be egy szobába, te fogod uralni a teret".

Gyönyörű dámákat találtunk, akik meghazudtolják a fiatalságmániát.
©

Barbara Walters

Nemrégiben bejelentette: jövő nyáron nyugdíjba vonul. Az amerikaiak legtökösebb tévés személyisége most 83 éves, karrierje elején megküzdött a szexizmussal, férfi bemondótársa ugyanis csak úgy volt hajlandó vállalni közös interjút a riporternővel, ha övé lehet az első öt kérdés. Barbara Walters 1962-től van képernyőn, még fürdőruhás fellépést is vállalt a kezdetekben, amikor az eredeti modell nem jelent meg a stúdióban. 1984-ben viszont már az elnökválasztás előtti tévés vitát is levezényelte, és Castróval, Chavezzel, Gadaffival és Putyinnal is beszélgetett. 1999-ben pedig Monica Lewinskyvel készített mélyinterjút, amelyben keményen beszólt a Bill Clintonnal szexbotrányba keveredett gyakornoknak, amikor arról kérdezte, hogy mit fog mondani a gyerekeinek Lewinsky azt válaszolta: "Anya egy nagy hibát követett el", Walters pedig erre úgy reagált: "Az enyhe kifejezés."

Gyönyörű dámákat találtunk, akik meghazudtolják a fiatalságmániát.
©

Kíváncsi a hihetetlenül dögös hetvenesekre, hatvanasokra és ötvenesekre?

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sikerrel végezték el az egyik legnehezebb műtétet a kínai orvosok

Sikerrel végezték el az egyik legnehezebb műtétet a kínai orvosok

Lemondott a japán kormány sajtóreferense, mert megvendégelte a miniszterelnök fia

Lemondott a japán kormány sajtóreferense, mert megvendégelte a miniszterelnök fia

Már a GUM áruházban is oltják a moszkvaiakat a Szputnyik V-vel – videó

Már a GUM áruházban is oltják a moszkvaiakat a Szputnyik V-vel – videó