szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A közösségi oldalak még nagyobb teret engednek mások leszólására, kritizálásra. Ön műveli, elszenvedi, vagy ellenzi? Egyperces kérdőív.

Mostanság terjedt a Facebookon egy nő úgynevezett bifie-je, azaz bikinis szelfije, amit azért posztolt ki, hogy felhívja a figyelmet a testfasisztákra. A kanadai nő az Alberta Beach-en napozott, amikor arra lett figyelmes, hogy a szomszédságában ülő fiatalok a kinézetén gúnyolódnak.

©

"Ez egy nyílt levél annak a két fiúnak, és egy lánynak, akik úgy döntöttek, hogy ahelyett, hogy a Sherwood Parkban dolgoztak volna, kijöttek az Alberta Beach-re hogy napozzanak, élvezzék a vizet, és sörözzenek. 13 év után először merészkedtem ki újra a napra, hogy egy kis színt kapjon a bőröm, sajnálom, hogy ez a próbálkozásom ennyire kiakasztott titeket. Sajnálom, hogy a hasam nem lapos és feszes. Sajnálom, hogy tele van terhességi csíkokkal. De NEM sajnálom, hogy a testemben ÖT nagyszerű, egészséges, intelligens és csodás emberi lényt hordoztam. Sajnálom, hogy 33 évesen és 56 kilósan annyira zavaró látvány volt nektek a testem, hogy úgy éreztétek, hogy elkezdhettek rám mutogatni, rajtam nevetni, és úgy csinálni, mintha meg akarnátok rúgni. De amikor ránéztem a ti tökéletes testetekre, arra gondoltam, hogy vajon a TI testetek milyen nagyszerű és fenomenális csodát vitt eddig véghez? Azt is tudnotok kell, hogy bár büszkén viseltem a gúnyolódásotokat, és úgy tettem, mintha nem érintett volna meg; de hazafelé a kocsiban sírtam. Köszönöm, hogy tönkretettétek a napomat. Az olyan emberek, mint ti teszik ezt a világot csúnyává és gyűlöletessé. Sajnálom azt a nőt, aki egy napon a ti gyereketeket hordozza a szíve alatt, és majd olyan csúnyává válik a szemetekben, amikor terhesség varázslatos időszaka alatt átváltozik. Csak azt remélem, hogy egy napon rájöttök, hogy a terhességi csíkokra igenis büszkének kell lenni, nem szégyenkezni miattuk."

A fotót már madjnem másfél millión lájkolták. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy ön hasonló helyzetben mit csinált volna? Mit, ha a fiatalok, és mit, ha az ötgyermekes anya helyében lett volna. És hogy vélekedik a testfasisztákról? Ér gúnyolódni azon, akinek például szőrös a karja, vagy vállalja magát, ha nem is ideális alakja van? Kérdőív.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!