szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mindjárt itt van május első vasárnapja: ön mit szeret kapni, és mit szeret adni Anyák napjára? Szavazzon!

Az egyik óvodában nagyon jó ötlete támadt az óvónéniknek. Rájöttek, hogy a gyerekek lámpalázasak, és csak kevesen szeretnek az egész plénum előtt szavalni. Ezért fantasztikus meglepetést találtak ki: az ünnepségen egy közös éneklés után minden gyereket odaküldték anyukájukhoz, hogy mondják el csak neki, amit szeretnének: kis verset, vagy éneket, vagy adják oda az ajándékot, amit egyedileg neki készítettek. A szobában a húsz gyerek elindult húsz irányba, odakucorgott anyukájához, akik sorra hatódtak meg és törtek ki könnyekben, mert ez sokkal bensőségesebb volt, mint amikor a gyerek kényszeredetten elregéli a kötelező Anyák napi verset.

Az egyik iskolában pedig a negyedik osztályosok magyar órán azt a feladatot kapták, hogy írjanak anyukájuknak egy levelet arról, hogy mit értékelnek bennük. A tízévesek ugyanis már nagyon frappánsan meg tudják fogalmazni érzéseiket, nem kell feltétlenül az Orgona ágát kántálniuk.

De míg az iskolában még szinte a tananyag része az Anyák napi ünnepség, felnőttkorban mindenkinek saját ötlettel kell előrukkolnia, a legszebb az egészben pedig, hogy szerencsés esetben az anyukáknak is van anyukájuk, akit felköszönthetnek. Évről-évre kérdés, hogy mi legyen az ajándék, kíváncsiak vagyunk, hogy ön mire és mivel készül?

Ön mit szokott adni Anyák napjára édesanyjának és nagymamájának?

Ön mit szeretne kapni Anyák napjára?

Megteszi a virág, vagy most valami egészen másra vágyna május első vasárnapján? Egyáltalán fontos önnek ez a nap?

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csak néhány szigetből áll, most mégis a világhatalmi játszmák fókuszába került

Csak néhány szigetből áll, most mégis a világhatalmi játszmák fókuszába került

Naponta 500 egyetemista segíti a koronavírus-tesztelést

Naponta 500 egyetemista segíti a koronavírus-tesztelést

Az én hetem: Lackfi János zombifesztiválon járt

Az én hetem: Lackfi János zombifesztiválon járt