Hercsel Adél
Hercsel Adél
Tetszett a cikk?

Miközben egyre kaotikusabb és elkeserítőbb a helyzet menekültügyben, pár utcával a Keleti pályaudvartól, a párhuzamos magyar valóságban csütörtökön megnyitotta kapuit az ország egyik legdrágább üzlete, Vajna Tímea gyémántpalotája. Közép-Európa legnagyobb és legexkluzívabb ékszerüzletének megnyitója most különösen cinikus gesztusként hat: a legtöbb ékszer ára öt- és hatmillió körül mozog, de belefutottunk néhány tizennégymilliót érő eljegyzési gyémántgyűrűbe is.

Valamilyen isteni sugallat úgy hozta, hogy különösen fogékony vagyok a szép dolgokra” – nyilatkozta exkluzív gyémántboltja zártkörű megnyitóján hazánk celeb királynője, Vajna Tímea. Az egyik legismertebb fideszes oligarcha felesége nem a levegőbe beszélt, hiszen a szép nők iránti vonzalmát már tavaly bebizonyította, amikor férjével „közösen” felvásárolták a Miss Universe Hungary szépségversenyt. A megmérettetés, amely a tulajdonosok szerint nem csupán a szép magyar nők szépségének összeméréséről és az üzletről szól – bármit is jelentsen ez –, azt a cél tűzte ki maga elé, hogy „modern keretbe helyezze a magyar lányok szépségét”.

©

Ahogy néhány nappal ezelőtt hírt adtunk róla, a Miss Universe Hungary olyan gyümölcsöző vállalkozásnak bizonyult, hogy Vajna Tímea május végén alapított castingcége, az Universe Management Kft.-t máris tele van munkával. Rejtély, hogy a nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztos felesége miként bírja ezt az iramot: csütörtökön megnyílt Budapest belvárosában Arik Hermann tel-avivi ékszerkereskedővel közösen alapított gyémántboltja, a Caprice Dorottya Diamond Palace.

A vállalkozást vállalkozásra és a sikert sikerre halmozó asszony a megnyitón azt is elárulta, hogy a Miss Universe Hungary miatt jutott eszébe, milyen jó ötlet lenne beszállni a gyémántüzletbe, hiszen „a gyémánt iránti kereslet folyamatosan nő, ezért különösen jó befektetés”. Mrs. Vajna azt viszont nem említette, hogy a luxustendenciát elemezve, Magyarországra gondol-e. A tizennégy éve alakult, gyémánt ékszereket készítő és fogalmazó hazai cég alkotta az idei szépségkirálynő gyémánt koronáját. Ez pedig olyan gyümölcsöző együttműködésnek bizonyult, hogy Vajna Tímea felfedezte magában a gyémántok, pontosabban a gyémántkereskedelem iránti ellenállhatatlan vonzalmat is.

©

A celebfeleség a különleges drágakővel kapcsolatos hitvallását már Valentin napon megosztotta a világgal, amikor Caprice gyémántokkal felékszerezve pózolt Facebook-oldalán, és a kép alatt kifejtette: reméli, hogy minden nő valami hasonlót kapott Valentin napra, hiszen a gyémánt örök, és minden nő megérdemli a csillogást. Ennek jegyében Vajna Tímea szerint Közép-Európa legnagyobb gyémántközpontjában különböző árfekvésű drágakövekkel találkozhatunk, ezért senki ne aggódjon, a bolt kínálatában az átlag magyar vásárló számára is megfizethető ékszerek is szerepelnek!

Viszont akkor sem kell kétségbe esni, ha a jegygyűrűre mégsem fér fel a gyémánt, mert a palota egyúttal múzeumként is funkcionál, ahol például megtekinthetjük Sissy gyémántgyűrűjét, továbbá a legnagyobb magyar ékszert, a Szent Koronát 3D-ben, egy moziteremben pedig megismerhetjük az első magyar forint történetét. A lakossági funkció és a turisták gyönyörködtetése mellett a hangsúly persze a határtalan luxuson lesz. A VIP szobában a magas rangú ügyfeleiket fogják fogadni, ahol adják és veszik majd a köveket, és egyedi készítésű ékszereket is lehet rendelni. Állítólag a Caprice hálózat szentendrei boltjának VIP szobájában már történt lánykérés is.

Vajna Tímea azt is megosztotta velünk, hogy a gyémántvásárlás véletlenül sem egy szimpla pénzügyi tranzakció: a gyémántvételnek filozófiája és határozott célja van! Ezt kénytelenek vagyunk maradéktalanul elhinni, hiszen ki más mondhatná ezt hitelesebben, mint Vajna Tímea?! A milliárdosfeleség nem csupán a gyémánt filozófiáját érti és érzi, hanem a dizájnhoz is ért, hiszen ígérete szerint jövőre piacra dobja saját tervezésű ékszerkollekcióit is.

„Mint tudjátok, az utóbbi időben sokat jártam Amerikában, ahol láttam, hogy a fiatal amerikai lányok nagyon szeretik a letisztult, egyszerű vonalvezetésű, absztrakt mintával díszített gyémánt ékszereket, ezért én is ilyeneket szeretnék készíteni.”A friss gyémántbolt büszke és boldog résztulajdonosa azt is hozzátette, hogy ékszereivel ő is a fiatal magyar lányokat célozná meg, amelyeket barátságkarkötőként is ajándékozhatnak egymásnak, vagy ballagási ajándékként is kérhetik szüleiktől. (Esetleg tehetősebb udvarlóiktól, tegyük hozzá.)

©

Egyelőre azonban szomorúan be kellett érnünk barátságkarkötő nélkül, és sajnos a ballagásról is lecsúsztunk már, ezért felpróbáltunk a bolt kínálatából néhány szettet, köztük egy nagyon hasonló zöld gyémántokkal kirakott karkötőt, mint amit Vajna Tímea viselt az Operabálon. A kedves orosz eladó félig angolul, félig magyarul elárulta, hogy a csinos darab 17 ezer euróba, vagyis közel öt és fél millió forintba kerül.

Próbáltunk ennél drágább darabot is, egy gyönyörű köves gyémánt eljegyzési gyűrűt, ami 44 ezer eurót, azaz közel 14 millió forintot kóstál. Úgy tűnt, a legtöbb darab ára 17-18 ezer euró körül mozog. Sajnos nem készíthettünk képet a Caprice Dorottya Diamond Palace lélegzetelállítóan gyönyörű ékszereiről, mivel mindegyik egyedi tervezésű darab. Ezért be kell érnünk a rongyrázó Vajna Tímea fotóival, aki huszonnégy karátos mosolyával pózol a párhuzamos magyar valóságban, mesés luxusbirodalma kellős közepén.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
280 lovas új csúcsmotort kapott a Skoda Superb

280 lovas új csúcsmotort kapott a Skoda Superb

Bármilyen fenyőt venne is idén, drágább lesz, mint tavaly volt

Bármilyen fenyőt venne is idén, drágább lesz, mint tavaly volt

Egy nap alatt 135 koronavírusos beteg halt meg Magyarországon

Egy nap alatt 135 koronavírusos beteg halt meg Magyarországon