szerző:
hvg.hu

A 54 éves sztár szerint senki sem kíváncsi egy vásznon megöregedő színészre.

Legutóbb a Coen-fivérek Áve, Cézár című filmjében idióta színészt alakító George Clooney a BBC-nek adott nyilatkozatában meglebegtette, hogy hamarosan nyugdíjba megy, mert nem szeretne a vásznon megöregedni. Szerinte erre egy néző sem kíváncsi.

A sztár arról is beszélt, hogy egy színész leginkább akkor őrizheti meg a méltóságát, ha csupán a korának megfelelő szerepeket vállal, ám ezek idővel egyre ritkulnak. Előbb-utóbb eljön a pillanat, amikor be kell látni, hogy ideje visszavonulni.

Clooney már korábban is nyilatkozott a koráról, szintén a BBC-nek adott interjújában árulta el, hogy nem aggódik a kora miatt, és nem hisz a fiatalság kultuszában: „nem kell örökké fiatalabbnak látszani, és nem kell a korunkkal küzdeni. Próbáljunk meg az életkorunknak megfelelően, a lehető legjobban kinézni. Ez az, amit tehetünk.”

Ugyanakkor Hollywood sokak szerint egyik legsármosabb színésze nem int búcsút a filmiparnak, mert tervei szerint a jövőben a rendezésre fog koncentrálni. „Imádok rendezni, nagyszerű munka, amit nagyon élvezek. Volt pár nagy sikerem, de ugyanúgy buktam is. Ezek mind hasznos tapasztalatok voltak számomra. A rendezés sokkal kreatívabb munka, mint a színészkedés” – tette hozzá a színész.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!