Történetünk 2020-ban kezdődött, amikor a Covid-lezárások miatt Lonkai Mártonnak, a Samurai Shoelace egyik alapítójának a kávézóját be kellett zárni. A specialty kávéról közismert, hogy mindössze néhány hétig őrzi meg az igazi különlegességét: szemeskávéként a pörköléstől számított 2-3 hónapon belül el kell fogyasztani. Ekkor jött az ötlet a kávé megmentésére: ha a vendégek nem jöhetnek hozzánk, zárjuk kapszulába a kávét és menjünk mi a vendégekhez! Az első adag legyártott kapszula mindössze egy nap alatt fogyott el, így adta magát a folytatás. Mártonhoz a projektben hamarosan csatlakozott egy másik kis specialty kávézó alapító tulajdonosa, Juhász Bálint személyében. A Samurai Shoelace márkát már együtt indították el 2023 végén.
Mitől különleges a Samurai Shoelace kávékapszula?
- A teljes gyártási folyamat egy kézben van: mi rendeljük a zöld kávét, mi felügyeljük a pörkölést, saját budapesti üzemünkben töltjük és csomagoljuk a kapszulákat.
- Teljesen hazai tulajdonú vállalkozás, a gyártásban dolgozók egyben a cég tulajdonosai is.
- Kizárólag specialty alapanyaggal dolgozunk, ez az Arabica kávék közül is a legmagasabb minőséget jelenti.
- Nem keverünk, nem csalunk, nem ízesítünk: a jó borászokhoz hasonlóan, mi a kávé fajta-, és területjellegét szeretnénk megmutatni mindenkinek.
- 100%-ban újrafelhasználható alumínium kapszulákat használunk, egyrészt a környezet védelmében, hiszen kapszuláinkat gyűjtjük és átadjuk hasznosításra, és erre bíztatjuk ügyfeleinket is. Másrészt az összes létező kávékapszula megoldás közül egyedül az alumínium az, ami tökéletesen védi a benne lévő kávét a legnagyobb ellenségétől, az oxigéntől. (Ha a kávét levegő éri, néhány hét alatt óriásit zuhan a minősége. Ettől még kávé marad és fogyasztható lesz, de pont azokat az ízjegyeket és aromákat veszíti el, amik különlegessé teszik, és amiért csináljuk az egészet. A tökéletesen légmentesen záródó alu kapszulában 12-18 hónapig minőségromlás nélkül tárolható a kávé.)
- Kizárólag kávékapszulát gyártunk. Rengeteg jobbnál jobb kávépörkölő létezik, azonban a kapszulákhoz nagyon máshogy kell pörkölni a kávét, mint egy presszógépbe szánt szemeskávét. Ezért a mi kávéink maximálisan kihasználják a kapszulás gépek lehetőségeit.

Hogy hova szeretnénk eljutni? Számunkra a kávézás nem csak munka, hanem hobbi is egyben, ezért még sok-sok éven át szeretnénk felkutatni, kóstolni és kávékapszulába zárva eljuttatni vevőinknek a legkülönlegesebb kávékat a világ minden tájáról.
Tudj meg többet erről a különleges márkáról >>
Ezt a cikket nem a hvg.hu szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről itt olvashat: (link)