szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

Különösen a fiúk és az alacsonyan képzett családok gyermekei járnak jól a meseolvasással - írja a Die Welt online.

Különösen a fiúk és az alacsonyan képzett családok gyermekei járnak jól a meseolvasással - írja a Die Welt online. A német Die Zeit hetilap, a Stiftug Lesen (Olvasás Alapítvány) és a német vasúttársaság (Deutsche Bahn AG) által szervezett felmérés során bő ötszáz, reprezentatív módon kiválasztott, 10 és 19 év közti gyermekkel és anyjukkal töltettek ki kérdőíveket.

És a megdöbbentő eredmény: anyanyelv és matematika tantárgyakban azok a gyerekek, akiknek olvastak, akár 0,4 jeggyel magasabb eredményt érnek el.

Ez különösen az alacsonyabban képzett családoknál mutatkozott meg. Azok a fiúk, akiknek olvastak, maguk is 20 százalékkal nagyobb eséllyel nyúlnak a könyvhöz, mint akiknek nem olvastak. Azok közül, akiknek olvastak, többen is űznek valamilyen sportot, vagy zenélnek.

Németországban ötödször mérték fel a meseolvasási helyzetet. A szervezők amellett szállnak síkra, hogy a szülők ne hagyják abba a meseolvasást, mihelyt a gyermek megtanul olvasni. Ehelyett inkább folyamatos átmenetet javasolnak a kettő közt. Ezen kívül a felolvasás lényeges előnye az együtt töltött idő. Ezt pedig még a legjobb hangoskönyvek sem pótolhatják.

Meghaladta az 1,2 milliót a regisztrált fertőzöttek száma a világban

Meghaladta az 1,2 milliót a regisztrált fertőzöttek száma a világban

Többféle koronavírust is izoláltak Magyarországon

Többféle koronavírust is izoláltak Magyarországon

Kórházban tartják Boris Johnsont

Kórházban tartják Boris Johnsont