szerző:
MTI

Kovács Katalin megerősítette, hogy Sári Nándornál folytatja felkészülését a pekingi olimpiára. Az MTK 23-szoros vb-győztes kajakosa – olimpiai bajnok párostársa, Janics Natasa után bő egy évvel – kedden szakított edzőjével, Fábiánné Rozsnyói Katalinnal.


Kovács Katalin: elég volt!
© AP
A Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapján olvashatók szerint a klasszis közölte döntését Baráth Etele elnökkel és Angyal Zoltán szövetségi kapitánnyal, egyúttal megköszönte korábbi trénerének a 13 éves közös munkát és mint jelezte, „az elmúlt évtized sikereinek kovácsaként becsüli és tiszteli Fábiánné Rozsnyói Katalint”.

„Nem ért váratlanul Kati lépése, hiszen ez már hónapok óta a levegőben lógott” – mondta Angyal. „Amióta kijelentette, hogy ismét Janiccsal akar párost menni és el is kezdték a közös munkát, fokozatosan eltávolodtak egymástól a duót ellenző Fábiánnéval. A feszültség egyre csak nőtt, s a múlt heti, milánói Európa-bajnokságon szinte már tapintható volt.”

A kapitány hozzátette: reméli, hogy Kovács lelki békéje helyreáll és nyugodtan tudja folytatni a felkészülést az ötkarikás játékokra, mert most ez lenne a legfontosabb. Az Eb-n vasárnap 500 m egyesben diadalmaskodó sportoló Szegeden folytatja edzéseit, amelyeket az eddig férfi kajakosokkal foglalkozó Sári irányít majd. "Nem gondoltam volna, hogy egy tanítványom, aki 13 éve velem dolgozott és irányításommal olimpiai bajnokságot és 23 világbajnoki címet nyert, 90 nappal az ötkarikás játékok előtt ilyen lépésre szánja el magát, és ezzel vállalja, hogy esetleg itthon marad" - nyilatkozta Fábiánné a Magyar Televíziónak.

"Eddig nem volt szokás, hogy a versenyzők diktálnak és a szövetség vezetősége, valamint a szövetségi kapitány erre még rá is bólint. Ez a folyamat Janics távozásával kezdődött, számítottam rá, hogy más embereket is addig manipulálnak majd, amíg ők is így döntenek." A tréner elárulta, hogy Kovácson napok óta látszott a feszültség, szerinte lelkiismeret-furdalása volt távozási szándéka miatt, és mint fogalmazott: azt kívánja neki, hogy amíg sportol, legyen is.

"Nekem nincs" - jelentette ki határozottan. Fábiánné arról is beszélt, hogy férje, az olimpiai bajnok kajakos Fábián László a történtek hatására azt kérte tőle, hagyja abba az edzősködést, de ő elhatározta, hogy amit elkezdett, végigcsinálja. Csoportjába tartozik többek között a vasárnap zárult milánói Eb-n győztes Paksy Tímea, Benedek Dalma, Kozák Danuta, Szabó Gabriella, Fazekas Krisztina és Keresztesi Alexandra.

Arra a kérdésre, hogy Kovács mivel indokolta elhatározását, az edző azt felelte, a versenyző nem érezte jól magát a csoportban, nem találta a hangot a fiatalabb társakkal, akiktől eltávolodott. "Tisztelem és becsülöm Kovács Katalint, de szerintem csak egyszer volt őszinte hozzám, tegnap délután. Azt mondta, hogy nem bízik bennem és a lányokban" - mondta, hozzátéve, hogy véleménye szerint a szövetség vezetősége is hibás a kialakult helyzetben.

Kovács Katalin az eddig férfi kajakosokkal foglalkozó Sári Nándorral folytatja felkészülését, a szakember versenyzője többek között Kammerer Zoltán és Kucsera Gábor. "Szégyenletes a választása, az új trénere nem méltó arra, hogy kiejtsem a nevét" - fogalmazott ezzel kapcsolatban Fábiánné. Arra a kérdésre, hogy szerinte ki nyeri majd K-1 500 m-en a válogatókat és ezáltal ki képviseli Magyarországot Pekingben, nem adott egyértelmű választ, de férje ezt megtette helyette.

"Kovács Kati nagyszerűen fel van készítve és nagyon jó formában van, nem kétséges, hogy ő lesz a befutó. Nincs az a sarlatán edző, aki ennyi idő alatt le tudná rontani az állapotát" - mondta Fábián László.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Sport

Kajak-kenu Eb: újabb négy aranyérem

Kovács Katalin nyerte a kajak egyesek 500 m-es versenyét a milánói olimpiai kvalifikációs kajak-kenu Európa-bajnokságon. Aranyérmet szerzett a Kozák Danuta, Szabó Gabriella páros is 500 méteren, míg a női négyes 1000 méteren végzett az első helyen.

MTI Sport

Újra téma lesz Janics Natasa és Kati néni

A szövetségi kapitány szerint egy fontos időszak lezárult a vasárnap befejeződött milánói olimpiai kvalifikációs kajak-kenu Európa-bajnoksággal, és mostantól a pekingi csapat kialakítására kell összpontosítani.

MTI Sport

Öt magyar érem és két kvóta a kajak-kenu-Eb-n

Benedek Dalma, illetve Medveczky Erika és Faldum Bereniké aranyérmet szerzett a milánói olimpiai kvalifikációs kajak-kenu Európa-bajnokság ezres versenyein. Kucsera Gábor élete első felnőtt egyes világversenyén meglepetésre második lett, ahogyan női meg a férfi négyes is ötszáz méteren. A kenucsapat nem szerzett érrmet, de két újabb olimpiai kvótát viszont igen.

Egy Orbán Ráhelre nagyon hasonlító jelöltet indít az ellenzék Óbudán

Egy Orbán Ráhelre nagyon hasonlító jelöltet indít az ellenzék Óbudán

Úgy tanult angolul, hogy kopaszra nyiratkozott: 175 éve született Puskás Tivadar

Úgy tanult angolul, hogy kopaszra nyiratkozott: 175 éve született Puskás Tivadar

Beomlott egy épület támfala a Várnál

Beomlott egy épület támfala a Várnál

Bronzérmet nyert a birkózóvébén Korpási Bálint

Bronzérmet nyert a birkózóvébén Korpási Bálint

Mi az e-mailje? Hol dolgozik? Ki a főnöke? 8253 ember adata szivárgott ki a UNICEF-től

Mi az e-mailje? Hol dolgozik? Ki a főnöke? 8253 ember adata szivárgott ki a UNICEF-től

Kutyaláz: ezrek özönlenek világszerte a Corgi kávézókba

Kutyaláz: ezrek özönlenek világszerte a Corgi kávézókba