szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Sztojan Ivkovics lesz a Kecskemét NB I-es férfi kosárlabdacsapatának szakmai igazgatója. Elvárjuk, hogy a következő bajnoki szezonban az első nyolc között végezzen a gárda - jelentette be Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere szombaton, a városi sportcsarnokban tartott sajtótájékoztatón.

Sztojan Ivkovics teljes kompetenciát kap arra, hogy a garantált finanszírozási keretből eredményesen működtesse a város többségi tulajdonával létrehozott sportvállalkozáson belül a kosárlabda-szakosztályt - tette hozzá a polgármester.

Zombor emlékeztetett arra, hogy a város a férfi kosárlabdacsapat további működtetése miatt alapította a sportvállalkozást, mert az Univer cégcsoport kiszállt a profi sport támogatásából.

Ivkovics, aki ezüstérmet szerzett a Pécs férfi együttesével, majd szerdán lemondott posztjáról, kijelentette: nagyon rövid idő alatt megállapodtak a kecskemétiekkel, mert nem a pénz volt az elsőrendű szempont, hanem az, hogy a városnak kell egy csapat.

Az új szakmai igazgató szerint teljesen új gárdát kell építeni, hiszen nincs stáb, nincsenek játékosok. Mint mondta: szeretné megtartani Csorvásit és Tóth Pétert, de nem a korábbi feltételekkel, mert azok túlzottak voltak.

Ivkovics hozzátette, két külföldi játékost szeretne igazolni, esetleg egy harmadik, kiegészítő embert a sérülések esetére. Nem akart neveket említeni, de utalt arra: sok függ attól, hogy volt csapatánál kik kapnak szerződést, és kik azok, akik továbbra is vele szeretnének dolgozni.

Vörösmarti Attila marketingigazgató a távirati irodának elmondta: a sportvállalkozás bejegyzése napokon belül megvalósul, és utána az egyezség értelmében Sztojan Ivkovics kétéves szerződést ír alá.

A sajtótájékoztatón bejelentették: a kosárlabda mellett az új sportvállalkozásba belépett kézilabdacsapat edzője Skaliczki László marad, míg az ezüstérmes férfi röplabdacsapatot továbbra is Gyurkó Sándor készíti fel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Sport

Egész csapatát kirúgja a Kecskeméti kosárcsapat

A hírek szerint szerda délután az Univer Kecskeméti Kosárlabda SE vezetősége megválik a csapattól, és a továbbiakban – az alsóházi rájátszásban – a klub utánpótláscsapatát szerepelteti majd.

Videó: Megcsinálták a világ első iMac-jét, amiben az M1 processzor dolgozik

Videó: Megcsinálták a világ első iMac-jét, amiben az M1 processzor dolgozik

Videó: Akkorát robbant a SpaceX Csillaghajója, hogy újra a levegőbe emelkedett

Videó: Akkorát robbant a SpaceX Csillaghajója, hogy újra a levegőbe emelkedett

A kínaiak állítják, egy új vakcinájuk kétéves védettséget ad a koronavírussal szemben

A kínaiak állítják, egy új vakcinájuk kétéves védettséget ad a koronavírussal szemben