szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hosszan tartó betegségben elhunyt László István, az öttusaválogatott korábbi szövetségi kapitánya.


Az elismert szakember 1967-ben és 1968-ban állt a nemzeti csapat élén, éppen akkor, amikor a Balczó András, Török Ferenc, Móna István trió a mexikóvárosi olimpián aranyérmet nyert. Előtte és utána, 1964-től 1979-ig a Honvéd vezetőedzőjeként tevékenykedett, majd Franciaországba került, ahol az ottani válogatott edzője, később pedig technikai igazgatója volt.

Tanítványai közé tartozott Török Ferenc, Móna István, Török Ottó, Bakó Pál, Kancsal Tamás, valamint a sportág nemzetközi szövetségének jelenlegi főtitkára, Joel Bouzou. László István 79 éves volt. A végső búcsúra végakarata szerint szűk családi körben kerül sor.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megdőlt Romániában a napi halálozások rekordja

Megdőlt Romániában a napi halálozások rekordja

Újra leállították a román bajnokságot, ezúttal végleg

Újra leállították a román bajnokságot, ezúttal végleg

Baleset történt az M7-esen, torlódik a forgalom a Balaton felé

Baleset történt az M7-esen, torlódik a forgalom a Balaton felé