szerző:
MTI

Bár a magyar válogatott már egy hete befejezte szereplését a vasárnap zárult svájci jégkorong-világbajnokságon, a kanadai szövetségi kapitány, a nemzetközi szövetség elnöke, valamint a helyi lapok a magyar szurkolókról emlékeztek meg.


Amint a jégkorongblog című honlap írja: Lindy Ruff, az ezüstérmes kanadai válogatott edzője megjegyezte, meghatározó benyomásokat szerzett arról, hogy az európai hokiszurkolók milyen lelkesen és szenvedélyesen biztatják csapatukat. "

"Amit a magyar, a lett és az orosz szurkolók művelnek csapatuk meccsein, azt a kultúrát érdemes lenne Észak-Amerikába is átvinni és meghonosítani. Ilyen légkörben öröm jégkorongozni." - fogalmazott az NHL-ben 12 éve dolgozó szakember. A Berner Zeitung vb-értékelő oldalán is foglalkoznak a magyarokkal. "Dicsérően kell szólnunk a magyar hokicsaládról is, amelynek szereplései színesítették az újonc válogatott mérkőzéseit." 

René Fasel, a nemzetközi szövetség elnöke részletesen értékelte a svájci világbajnokságot, ez több helyi újságban is megjelent. Magyarország szereplését sem hagyta szó nélkül: "A magyar szurkolók nem várt nagy számban jelentek meg a vb-n, és hihetetlen szenvedélyesen buzdították az A csoportba feljutott csapatukat. Ez a lelkesedésük még akkor is tartott, amikor számukra keserű véget ért a torna, kiestek a divízió I-be."

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!