Tetszett a cikk?

Tihanyt elhagyva a címvédő Litkey Farkas és csapata vezet a 41. Kékszalag vitorlásversenyen pénteken, amelyen két sérültet kellett partra vinniük a mentőegységeknek.


A kenesei bóját a Király Zsolt irányította Raffica vette elsőnek, de a Tihanyhoz érkezve már a háromszoros győztes Lisa állt az élre. A harmadik helyen a Láng Róbert vezette RC44-es halad.

Európa leghosszabb távú tókerülő versenyén két sérülés is történt a viadal honlapja szerint. A 164-es hajón a legénység egy tagja beesett a kajütbe és feltehetően bordatörést szenvedett. A 67-es vitorláson egy kisfiú a fedélzeten maradt a bójavételkor, s amikor hajójuk egy másikkal ütközött, a keze a két hajótest közé szorult.

Az idei Kékszalagon 612 vitorlás indult, megdöntve ezzel a tavalyi rekordot (578 hajó). A légvonalban 150 kilométeres táv csúcsát 1955 óta 10 óra 40 perccel a Nemere II tartja. Ezzel a hajóval most egy női csapat indult.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!