szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tatai edzőtábor volt vezetőjét 52 millió forint kárt okozó hűtlen kezeléssel, továbbá vesztegetéssel, sikkasztással és csalással gyanúsítja a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság; az ügyet vádemelési javaslattal átadták az ügyészségnek - közölte a megyei főkapitányság szerdán az MTI-vel.

A tábor volt vezetője, Orbán István, az MSZP Komárom-Esztergom megyei alelnöke volt. 2008 szeptemberében vették őrizetbe, 2009 március végén mondott le a tatai képviselő-testületi mandátumáról. Nyilatkozatában ártatlannak vallotta magát, és közölte, hogy az előzetes letartóztatása óta összegyűlt képviselői tiszteletdíját a tatai sport támogatására ajánlja fel.

A rendőrség tájékoztatása szerint egy névtelen feljelentő levele indította el az eljárást, melynek során kiderült, hogy Orbán István saját célra vette igénybe és használta az edzőtábor eszközeit, járműveit, illetve a konyhai szolgáltatást. Barátainak, ismerőseinek biztosított kedvezményes vagy ingyenes étkezést és szállást.

A hatóság szerint tanúvallomások és hangfelvételek bizonyítják, hogy Orbán pénzt kért és fogadott el azoktól a vállalkozóktól, akikkel a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet budapesti központja megbízási szerződést kötött az edzőtábor beruházásainak elvégzésére. Ilyen munka volt a létesítmény bejárata előtti szobor felállítása, melyet Gyurcsány Ferenc avatott fel.

Előfordult, hogy készpénz helyett klímaberendezést kért otthonába és a táborban üzemelő büfé tulajdonosától a működés fejében ingyenes ellátást várt el maga, barátai és ismerősei számára. A gyanúsított nagy értékű eszközöket vásároltatott az edzőtábor nevére, melyeket később fiától foglalt le a rendőrség. Az ügynek további öt gyanúsítottja van, valamennyien az edzőtábor korábbi dolgozói.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új finanszírozási rendszer jöhet ősztől az egyetemeken

Új finanszírozási rendszer jöhet ősztől az egyetemeken

Úgy tűnik, a kínai Sinovac vakcinája nem véd a koronavírus brazil mutációjától

Úgy tűnik, a kínai Sinovac vakcinája nem véd a koronavírus brazil mutációjától

Nem épülhet meg Kazincbarcika első gyorsétterme, mert egy játszótér helyén lett volna

Nem épülhet meg Kazincbarcika első gyorsétterme, mert egy játszótér helyén lett volna