szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hihetetlen jeleneteknek lehetett szemtanúja a zágrábi Aréna 16 ezres közönsége tegnap, a közös délszláv kosárliga (NLB) döntőjében.

A finálét a házigazda Cibona csapata és a belgrádi Partizán játszotta, és a rendes játékidő leteltével nem született döntés. Hosszabbítás következett, melyben a Cibona az akkor utolsónak hitt támadást egy pontos Partizán előny mellett vezette, és 1 másodperccel a találkozó vége előtt Bogdanovics kosarával két pontos előnyre tett szert. A pályát ellepték az ünneplő zágrábiak, hátra volt azonban még 0,6 másodperc a játékidőből, és a bírók tovább engedték a meccset. A Partizán játékosai bedobták a labdát, amit Dusan Kecman a saját térfeléről el is engedett - eredményesen. Hárompontosával a belgrádi csapat fordított, és megnyerte a kupát. Az alábbi videón mindkét kosár látható, valamint a horvát televízió visszajátszásából az is, hogy a szerbek kosaránál még ünneplő kívülállók szaladgáltak a pályán. Emiatt a Cibona vezetősége megóvja a meccset, mert szerintük a számukra legrosszabb esetben is - technikai hiba miatt - két büntetődobásnak, majd partizános labdabirtoklásnak kellett volna következnie. A Cibona edzője mindenesetre hozzátette, óvásuk elfogadásában maguk sem bíznak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az 1956-os forradalom leverésének is hőstettként állít emléket a legújabb orosz katedrális

Az 1956-os forradalom leverésének is hőstettként állít emléket a legújabb orosz katedrális

Puskával lőtte ki egy kutya szemét egy füzesabonyi férfi

Puskával lőtte ki egy kutya szemét egy füzesabonyi férfi

Az Oktatói Hálózat is támogatja a SZFE-sek október 23-i sétáját

Az Oktatói Hálózat is támogatja a SZFE-sek október 23-i sétáját