szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Zácsik Szandra 2011 nyarától ismét a Ferencváros női kézilabdacsapatában játszik.

A válogatott átlövő tavaly szeptemberben került a szlovén Krim Ljubljanához. Az FTC keddi bejelentése szerint a klub nem tudta őt kivásárolni, és ezért kell még várni egy szezont, hogy visszatérhessen. Zácsik 2013 nyaráig kötelezi el magát a zöld-fehérekhez.

"Nagyon örülök a csapat körül történt változásoknak, és annak, hogy minden rendben van végre a Fradinál" - mondta a jelenleg sérült Zácsik. "Még egy évet Ljubljanában kell töltenem, mivel oda két évre igazoltam, de a következő szezontól már a Ferencváros játékosaként léphetek ismét pályára. Fontos számomra, hogy szerepelhessek nemzetközi kupákban is, valamint, hogy egy jó csapat tagja lehessek. Nagyon örülök annak, hogy ennyi jó játékos igazolt már most a Fradiba. Remélem, hogy ők a következő évben is kiharcolják a nemzetközi indulás jogát, így utána már én is a csapattal küzdhetek egy rangos európai kupasorozatban a sikerekért."

Elek Gábor vezetőedző szerint "nem kérdés, hogy Zácsik az utolsó itteni évében is nagyon jól érezte már magát, kimagasló teljesítményt nyújtott és nemzetközi szintű játékossá érett, amit Ljubljanában is bizonyított". A győri Deáki Dóra és a kiskunhalasi Szarka Adrienn viszont már a következő idénytől a jelentősen megerősödő fővárosiaknál játszik majd. Deák három, Szarka két évre írt alá. A Ferencváros korábban már megszerezte Szamoránsky Piroskát, Tomori Zsuzsannát, Kovacsicz Mónikát és a fehérorosz Alena Abramovicsot.

A klub bejelentette, hogy utánpótlás-akadémiát indít, amelyet Novák András felügyel majd. A PLER-től érkező szakember - aki három évet már dolgozott a Fradiban - a környező általános iskolákat keresi fel, első-második osztálytól kezdve figyeli a gyerekeket, és a legjobbak majd 5.-6. osztálytól lehetnek a Ferencváros játékosai. Novák emellett a női felnőtt csapat kapusedzője is lesz. A keddi sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a férfi és női csapat - az összes korosztály - a következő három szezonban az Erima szereléseiben játszik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Sport

Köpködték és dobálták a Fradi kézilabdázóit Békéscsabán

A Ferencváros női kézilabdacsapata a szerdai, békéscsabai bajnoki mérkőzés után történt "pénzdobálós" eset kivizsgálást kéri a magyar szövetség versenybizottságától, ha netán a találkozó ellenőre jelentésében erre nem tért volna ki.

Jobbközép-liberális koalíciós kormányzás lesz Litvániában

Jobbközép-liberális koalíciós kormányzás lesz Litvániában

Eltűnt két kiskorú gyerek Budapesten

Eltűnt két kiskorú gyerek Budapesten

150 ezer forintra is büntethetik, ha megszegi a hatósági házi karantén szabályait

150 ezer forintra is büntethetik, ha megszegi a hatósági házi karantén szabályait