szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csütörtökön Londonban beszélt egymással Egervári Sándor szövetségi kapitány és Gera Zoltán, a Fulham FC magyar légiósa. Ennek eredményeként a középpályás visszatér a válogatottba.

Gera Zoltán (középen) újra a magyar válogatott tengelyében
©

A játékos 2009 októberében, a Dánia elleni utolsó világbajnoki selejtező előtt késett válogatott taktikai értekezletéről, ezért Erwin Koeman szövetségi kapitány kihagyta a csapatból. Gera erre még a meccs előtt hazarepült Angliába. „Döntésem nem csak mára szól, elbúcsúztam a válogatottól" - írta az eset után blogjában.

Az összeveszés részletei nem ismertek, annyi azonban biztos, hogy Ewin Koeman nyilvánosan is kijelentette: nincs visszaút Gera számára a magyar válogatottba. Ezután jó ideig nem is kívánta kommentálni a történteket, de a közvélemény egyre erősebb követelése - és a játékos egyre javuló formája - miatt újra és újra elő kellett vennie a "Gera-ügyet".

Koeman többek között azt sérelmezte, hogy a nagy felhajtás közepette senkit sem beszélt Magyarországon például arról, hogy Gera Zoltán hogyan teljesített a válogatottban. Szerinte ez hagyott némi kívánnivalót maga után, bár tény, hogy a Fulham FC csapata sokat köszönhet neki, amiért az Európa Liga döntőjébe jutott.

"Nekem nincsen semmilyen személyes problémám Gerával - nyilatkozta Koeman a hvg.hu-nak még májusban. - Jelen pillanatban többet tudok annál, mint ami nyilvánosságra került, és a közeljövőben várható is változás, bár nem tudom, ez pozitív vagy negatív irányú lesz-e."

A Fulham FC 31 éves, 63-szoros magyar válogatott játékosa azóta nem lépett pályára a nemzeti csapatban, holott az utóbbi hónapokban már a holland szakember is hajlott a megegyezésre. Gera azonban nem, mert úgy érezte, a kapitány korábban több alkalommal bánt méltatlanul vele.

Gera Zoltán gólöröme az Európa Ligában
©

A holland szakember utódja, Egervári Sándor július 23-i kinevezése után rögtön jelezte, hogy Gera Zoltánnak főszerepet szánna a jövő magyar válogatottjában, ezért mindenképpen beszélni fog vele. Erre július 29-én, csütörtökön került sor Londonban, ahol Gera jelezte Egervári Sándornak, a jövőben számíthat rá a magyar válogatott.

„Hosszan, részletekbe menően vázoltam Zolinak a magyar futballban végbemenő változásokat – mondta az eddig az U20-es csapatot irányító szakember a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjának. – Szóba került az új vezetőség programja, és természetesen felvázoltam, hogy milyen elképzelések mentén szeretném felépíteni az új válogatottat, majd beszélgettünk szakmai kérdésekről is."

És az eredmény: "A végén Gera Zoltán kijelentette, hogy ha meghívót kap a keretbe, szívesen csatlakozik a csapathoz.” A magyar válogatott augusztus 11-én az angolok ellen játszik barátságos mérkőzést a londoni Wembley Stadionban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Sport

Gera nyáron dönt, hogy visszatér-e a magyar válogatottba

Gera Zoltán, az Európa Liga döntőjében szerepelt Fulham labdarúgócsapatának magyar középpályása úgy véli, ha vissza szeretne kerülni a válogatottba, akkor neki kell lépnie, mert Erwin Koeman szövetségi kapitány már jelezte: van helye az együttesben.

Felismerhetetlen kép alapján bírságoltak 300 ezer forintra egy autóst

Felismerhetetlen kép alapján bírságoltak 300 ezer forintra egy autóst

Beindult a pilótekeringő, újra lesz Schumacher a Forma–1-ben

Beindult a pilótekeringő, újra lesz Schumacher a Forma–1-ben

Beintettek a georgiai republikánusok Trumpnak

Beintettek a georgiai republikánusok Trumpnak