szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csehi István, az Újpest ügyvezetője túlzottnak, igazságtalannak és szakszerűtlennek nevezte a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi határozatát a szeptember 11-i, Ferencváros elleni bajnoki (6-0) mérkőzésen történt rendbontásokkal kapcsolatban.

"Senkinek sem forgott veszélyben a testi épsége, rendben lezajlott a meccs. A 10 ezer emberből 50 fő volt problémás. És azt kell látni, hogy a mostani ítélet miatt október 27-én játszhatunk legközelebb saját szurkolóink előtt, azaz elsősorban őket büntették meg, de azt az 50 randalírozót nem" - mondta Csehi a klub székházában tartott szerdai sajtótájékoztatón az Újpestet két zárt kapus meccsel, s mindkét klubot egymilliós pénzbüntetéssel sújtó keddi ítélettel kapcsolatban.

A sportvezető kiemelte, a klub erőn felül vállalt és az előírtaknál többet megtett a találkozó biztonságos és békés megrendezéséért, ugyanis az MLSZ által elvárt 150 fős biztonsági szolgálatot 200 fő látta el, plusz a Ferencvárossal is érkezett 50 fő, továbbá a tűzvédelmi előírásokat is túlteljesítették.

Csehi kifejtette: rendezési hiányosságként rótta fel a fegyelmi testület, hogy pirotechnikai eszközöket használtak a szurkolók, de szerinte ez elkerülhetetlen, mert egy petárda cigaretta, míg egy fáklya szivar méretű, azaz a drukkerek könnyedén becsempészhetik ezeket a tárgyakat a lelátóra, hiába volt a találkozón 2-3 átvizsgálás többek között a rendőrség részvételével.

Az ügyvezető a következetességet hiányolja a fegyelmi bizottságtól, amely ezúttal rendezőként jobban megbüntette az Újpestet, míg a Debrecen-Újpest meccs kapcsán ez nem így történt, akkor a hajdúságiak 200, míg a vendégek 500 ezer forintos büntetést kaptak pirotechnikai eszközök használata miatt.

"Az előző szezonban 6,5-7 millió forintot kellett befizetnünk az MLSZ-nek különböző jogcímeken. Ezek a pénzek eltűnnek az MLSZ nagy kalapjában és nincsen semmiféle visszatartó ereje. Megvárjuk az ügy kimenetelét, aztán elgondolkodunk, hogy ismét a Sport Állandó Választott Bíróságához forduljunk, amely tavaly egyszer már igazat adott nekünk az MLSZ-szel szemben egy korábbi fegyelmi kérdés kapcsán" - mondta Csehi.

A klub jogásza feltette a kérdést: mennyiben tekinthető hiteles bizonyítéknak az MLSZ-ellenőr mérkőzésről írt jelentése, amikor ahhoz tűzvédelmi vagy biztonságtechnikai képzettség kellene, hogy valaki reálisan értékelhesse a kialakult helyzetet. Ezenkívül jelezte, hogy pénteken, az újonc Szolnok elleni meccs mindenképpen zárt kapus lesz, mert a fellebbezésnek nincs halasztó hatálya.

A lila-fehér klub bejelentette, hogy feljelentést tesz csoportosan elkövetett garázdaság miatt, s kártérítési igénnyel fog fellépni azokkal az elkövetőkkel szemben, akiket sikerül beazonosítani.

A 6-0-s hazai sikerrel végződött rangadó második félideje a szurkolók által használt petárdák és más pirotechnikai eszközök miatt késve kezdődhetett csak meg, majd később a játékvezetőnek meg is kellett szakítania a játékot, mert a vendégdrukkerek beszakították a menekülőkaput, és megkíséreltek a pályára behatolni. A mérkőzés kapcsán a rendőrség 14 személyt állított elő, egy drukkert életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HavariaPress Sport

Megkéseltek egy 17 éves drukkert az Újpest-Fradi előtt

Egyedül sétált a utcán és szembetalálkozott egy tizenöt-húsz fős ferencvárosi csoporttal az Újpest-Városkapunál szombat este egy 17 éves újpest drukker. A fiú a csoport mellett haladt el, amikor valaki megszúrta a társaságból - értesült a HavariaPress.

MTI Sport

14 embert állítottak elő az Újpest-Fradi után

Összesen tizennégy embert állított elő a rendőrség a szombati Újpest-Ferencváros labdarúgó-mérkőzéssel kapcsolatos biztosítási feladatok ellátása során; a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) életvédelmi osztálya életveszélyt okozó testi sértés bűntett megalapozott gyanújával indított eljárást ismeretlen tettes ellen a mérkőzést megelőzően történt késelés miatt.

MTI Sport

Szurkolói balhé: egymásra mutogat a Fradi és az Újpest

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága kedden úgy döntött, hogy a szeptember 11-i Újpest-Ferencváros (6-0) mérkőzés szurkolói rendbontásai miatt a lila-fehéreknek következő két mérkőzésüket zárt kapuk mögött kell megrendezniük.

Felfüggesztik a kijárási tilalmat Romániában az ortodox húsvét napjára

Felfüggesztik a kijárási tilalmat Romániában az ortodox húsvét napjára

Megjelent a rendelet: lesznek azért szóbelik is az idei érettségin

Megjelent a rendelet: lesznek azért szóbelik is az idei érettségin

Sürgősségi osztályon forgatott videóval figyelmeztet a járvány veszélyeire Románia

Sürgősségi osztályon forgatott videóval figyelmeztet a járvány veszélyeire Románia