szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Háromszoros olimpiai bajnok vízilabdásunk, Benedek Tibor legutóbb nem játszott csapata, az olasz Pro Recco mérkőzésén. A vlv.hu-nak elmondta, az este ivott NeoCitran miatt, amely mint kiderült, egy éve doppingszernek minősül.

"Meccs előtti éjszaka, éjfél körül ittam egy NeoCitrant - mondta Benedek Tibor a vlv.hu-nak. - Reggel, amikor összeírtam, hogy miket szedtem a napokban, ha esetleg doppingvizsgálatra jelölnének meccs után, a biztonság kedvéért megkérdeztem a csapatorvost. Ő a NeoCitrant nem ismerte, ezért felolvastatta velem az összetevőit. Ekkor kiderült, hogy az egyik összetevő, a fenilefrin doppingnak minősülő efedrinszármazék. A kiürülési ideje 24 óra, úgyhogy jeleztem a klubnak, hogy nem fogok játszani. Felhívtam Pavlik doktort is, aki megerősítette, hogy ez a szer egy éve a doppinglistán van."

A Kemény Dénes mellett segítőként is dolgozó Benedek szerint érdemes felhívni erre a figyelmet, mivel itthon mindenki ezt fogyasztja megfázás esetén, és nem annyira ismert, hogy a szer is doppinglistán van.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Sport

Kemény Dénes: a vízilabda jövője Amerika kezében van

Kemény Dénes, a magyar férfi vízlabda-válogatott sikerkapitánya szerint nem fenyegeti veszély a vízilabda olimpiai szereplését, de a sportág változtások előtt áll, jövője pedig az amerikaiak kezében van.

hvg.hu Sport

"A vízilabda unalmas és érthetetlen sportág lett"

Szakadáti László, az Európai Úszószövetség (LEN) igazgatója úgy nyilatkozott, hogy a vízilabda megítélése negatív irányban változott, de lát törekvéseket és esélyt a fejlődésre.

hvg.hu Sport

Az angolok Magyarországra jönnek vízilabdát tanulni

Mivel megítélésük szerint az otthoni feltételek már nem megfelelőek a fejlődéshez, az angol női vízilabda-válogatott úgy döntött: részt vesz a következő fél évben a magyar országos bajnokság küzdelmeiben.

hvg.hu Sport

MACS: a NeoCitran nem minősül doppingszernek

Múlt héten ismertettük a vlv.hu cikkét, melyben Benedek Tibor az élsportolókat óvatosságra inti a NeoCitran használatával kapcsolatban, amiért egyik összetevője szerinte tiltott hatóanyagot tartalmaz. A hvg.hu megkérdezte az ügyben a Magyar Antidopping Csoportot.

Hol áll a Puskás Aréna „Orbán-alagútja“ a világ titkos járatainak mezőnyében?

Hol áll a Puskás Aréna „Orbán-alagútja“ a világ titkos járatainak mezőnyében?

A dohányboltok is nyitva maradhatnak

A dohányboltok is nyitva maradhatnak

A fejfájást vizsgálták az SZTE kutatói, címlapra kerültek vele

A fejfájást vizsgálták az SZTE kutatói, címlapra kerültek vele