szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hét futballhuligánt fogott el a rendőrség szerdán reggel, ők egy tavalyi UTE-Fradi meccsen randalíroztak.

Hét futballhuligánt fogott el a rendőrség szerdán reggel; a tavaly szeptemberi UTE-Fradi meccsen randalírozókat csoportos garázdasággal gyanúsítják - jelentette be a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Hét helyszínen fogtak el a rendőrök hét feltételezett elkövetőt, akiket csoportosan elkövetett garázdasággal gyanúsítanak, ezért a törvény szerint öt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki - mondta Fülöp Valter bűnügyi főkapitány-helyettes, egyúttal köszönetet mondott minden tisztességes szurkolónak, aki elhatárolódik a vandáloktól, és teljes névtelenséget ígért azoknak, akik segítenek a rendőrségnek az ilyen bűncselekmények felderítésében. Hozzátette, hogy országos elfogató parancsot adtak ki a meccs előtti órákban Újpest-Városközpontban elkövetett, életveszélyes sérülést okozó késelés tettese ellen. Senki nem úszhatja meg! - hangsúlyozta Fülöp Valter.

Ezzel kapcsolatban Borbély Zoltán, az Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) jogi és kommunikációs igazgatója köszönetet mondott a bravúros nyomozásért, melynek köszönhetően sikerült kideríteni a zsúfolt aluljáróban elkövetett késelés tettesének személyazonosságát. Ez ahhoz hasonló feladat, mintha tűt keresnének a szénakazalban - jegyezte meg Borbély Zoltán, aki korábban évekig a Legfőbb Ügyészség szóvivője volt. A stadionokban és környékükön elkövetett erőszakos cselekmények az igazi szurkolókat tartják távol a sportrendezvényektől, holott Európa-szerte kidolgozták már a stadionok nyugalmát biztosító jól bevált technikákat, módszereket - mutatott rá.

Nem kell feltalálni a spanyolviaszt! - jegyezte meg a szakember, aki szerint a szurkolói anonimitás felszámolása a jelen ügyben is tapasztalható hatékony rendőri munkával párosulva elegendő a vandálok megfékezésére, emellett már nem is feltétlenül szükséges a mostani szankciók szigorítása. Magyarországon még nem volt halálos áldozata a futballhuliganizmusnak, tegyünk azért, hogy ez így is maradjon - mondta a labdarúgó szövetség jogi és kommunikációs igazgatója.    

A 2010. szeptember 11-i, 6:0-ra végződött UTE-Fradi-meccs előtt néhány órával a Megyeri úti stadion környékén már összecsaptak a szurkolók, a rendőrség könnygázt is bevetett ellenük, Újpest-Városközpontban pedig késsel életveszélyesen megsebesítettek egy fiatalt. A mérkőzés alatt is súlyos rendbontások történtek a lelátón; szünet után már csak késéssel kezdődhetett meg a második félidő, amelyben a vendégszurkolók gyújtogattak és 5:0-nál megpróbáltak betörni a pályára. A randalírozókat még a Fradi edzője is megpróbálta lecsendesíteni, de csak a rendőrök tudták őket feltartóztatni; ekkor negyedórára félbeszakadt a meccs. A mérkőzés utáni órákban 13 személyt állított elő a rendőrség garázdaság bűncselekménye, illetve különböző szabálysértések miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ellopták Dariust, a világ legnagyobb nyulát

Ellopták Dariust, a világ legnagyobb nyulát

Lehúzott több gyárat és átverte Demján Sándort is – Magyar svindlerek, 6. rész

Lehúzott több gyárat és átverte Demján Sándort is – Magyar svindlerek, 6. rész

55 milliárdba kerül a Pénzügyminisztérium várbeli épületének felújítása

55 milliárdba kerül a Pénzügyminisztérium várbeli épületének felújítása