A magyar jégkorong-válogatott az élcsoportból kiesett osztrák és szlovén, valamint a japán, a brit és az ukrán csapattal került azonos divízió I-es osztályba.

Amint Kovács Zoltán, a magyar szövetség főtitkára elmondta: a nemzetközi szövetség (IIHF) csütörtöki, pozsonyi kongresszusán az is eldőlt, hogy ebből a hatosból a jövő év áprilisában esedékes tornán az első és második helyezett kerül fel a 16 válogatottat felvonultató világelitbe, s az utolsó kiesik a divízió I B-be. Ide a lengyeleket, a dél-koreaiakat, a litvánokat, a hollandokat, a románokat és az ausztrálokat sorolták világranglista helyezések alapján.

Újraszervezték a jéghoki-vb-ket. Keményebb játék
©

Szombaton döntenek, hogy a kandidáló britek és szlovénok közül melyik rendezheti meg a divízió I A-csoportjának küzdelmeit. A magyarok és az ukránok – lévén idén rendezők voltak – nem is jelentkezhettek házigazdának.

Arról megoszlanak a vélemények, hogy a világbajnoki rendszer átalakítása révén a magyar válogatott esélyei nőttek-e vagy sem a feljutásra. Egyrészt most nem egy vagy két meccsen dől el a feljutás, hanem szinte minden találkozó keménynek ígérkezik, és egy vagy két vereség – tekintettel a lehetséges körbeverésekre is – még érhet feljutást, de a kiesés elleni harcra is készülni kell.

Az már a hét elején eldőlt, hogy az elit 16 csapata 2012-től nem négy kvartettben, hanem két nyolcasban küzd, nem rendeznek középdöntőt, hanem egyből negyeddöntők lesznek, a két nyolcas utolsója pedig kiesik a divízió I A csoportjába – oda, ahová most a magyarokat sorolták.

Egészen mostanáig a divízió I tizenkét válogatottja két azonos szintű hatosban szerepelt, és a két első helyezett jutott fel. A mostani változtatás kárvallottjai a lengyelek, akik elvileg divízió I A-csoportosok lettek volna, ám a japánok – az országukat ért természeti csapás miatti távolmaradás ellenére – mégis kiszorították őket.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Vincze Szabolcs Sport

A magyar hoki két hónapra sem lát előre

A Divízió I-es jégkorong-világbajnokságon újra másodikak lettünk, de talán a feljutás sem segített volna sokat a magyar hoki helyzetén, mint ahogy 2008-ban sem segített. A sportág itthon évek óta túlteljesít, mégis, tradicionális klubok sodródtak a megszűnés szélére. Van-e kiút?

hvg.hu Sport

Magyarország - Spanyolország 13-1

A magyar jégkorong-válogatott harmadik meccsén gólzáport rendezett a Papp László Sportarénában, és 13-1-re győzte le Spanyolországot a Divízió I-es világbajnokságon.

MTI Sport

Lerabolták a dán hokisok szobáit Pozsonyban

Meglopták a szlovákiai világbajnokságon szereplő dán jégkorongozókat a pozsonyi Tatra szállodában. Az okozott kár étéke megközelíti a 40 ezer eurót - közölte a helyi rendőrség.

hvg.hu Sport

Spanyolország - Dél-Korea 3-2

Az újonc Spanyolország csapata meglepetésre legyőzte Dél-Koreát, és egy szerencsésen pattanó koronggal megszerzte első győzelmét és pontjait a Divízió I-es világbajnokságon. Ettől azonban még visszaesett egy osztállyal lejjebb.

Orbán Viktor is locsolkodott húsvéthétfőn

Orbán Viktor is locsolkodott húsvéthétfőn

Elhunyt Pongrácz Tibor egykori államtitkár

Elhunyt Pongrácz Tibor egykori államtitkár

Higanyszennyeződést találtak a vándorsólymokban

Higanyszennyeződést találtak a vándorsólymokban

10 éve kihaltnak hitt növényt találtak Hawaiin

10 éve kihaltnak hitt növényt találtak Hawaiin

Már-már remekmű: ezzel a tenyérizzasztó játékkal szinte vétek nem szenvedni

Már-már remekmű: ezzel a tenyérizzasztó játékkal szinte vétek nem szenvedni

Leégett a házuk, de gyerekeit még ki tudta menteni egy soroksári nő

Leégett a házuk, de gyerekeit még ki tudta menteni egy soroksári nő