szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A dél-koreai Pjongcsang 2018-as téli olimpiára leadott pályázatának szerdai sikere után a Japán Olimpiai Bizottság megfontolja, hogy kandidáljon-e a 2020-as nyári játékokra.

"Jól át kell gondolnunk a helyzetet, mert ha továbbra is van esélye ázsiai városnak elnyerni a 2020-as eseményt, akkor természetesen fenntartjuk a rendezési szándékunkat, ám ha nincs, akkor semmi értelme" - nyilatkozta csütörtökön Takeda Cunekazu, a japán pályázati bizottság vezetője. A Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz szeptember elsejéig kell eljuttatni a hivatalos rendezési szándékról szóló iratokat. Eddig csak az olaszok jelentették be hivatalosan, hogy Róma biztosan pályázni fog.

Pjongcsang Münchennel és Annecyvel szemben nyerte el szerda este a rendezési jogot, azok után, hogy a korábbi két téli olimpia megrendezésére hiába kandidált. A dél-koreaiak már jelezték, hogy a 2020-as nyári olimpiáért biztosan nem szállnak harcba.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marabu Féknyúz: Vétó

Marabu Féknyúz: Vétó

Reagált az SZFE hallgatósága arra a hírre, hogy megsemmisíthetik a félévüket

Reagált az SZFE hallgatósága arra a hírre, hogy megsemmisíthetik a félévüket

Halálbüntetést kértek egy japán sorozatgyilkosra

Halálbüntetést kértek egy japán sorozatgyilkosra