szerző:
MTI

A magyar női vízilabda-válogatott második csoportmérkőzésén kilenc góllal alulmaradt az Egyesült Államok címvédő együttesével szemben kedden, a sanghaji vizes világbajnokságon.

Akcióból, majd emberelőnyből is betaláltak az amerikaiak a meccs elején, az első negyed közepén büntetőből Szücs Gabriella szépített, majd Keszthelyi Rita ejtett kiválóan (2-2). Egy újabb emberelőnyét azonban még az első szünet előtt gólra váltotta a rivális (3-2).

A második nyolc percben a háló helyett sokáig csak a kapufáig jutottak a csapatok, aztán a játékrész közepén 5 méteresből Keszthelyi egyenlített (3-3). Ötödik fórjukat elpuskázták, utána viszont az amerikaiak két szép centergólt is szereztek, a kettő között Szücs távoli bombája azonban erős is volt, és pontos is, viszont a világbajnok két hatalmas löketnek köszönhetően háromgólos előnnyel vonulhatott el a nagyszünetre (7-4).

©

Magyar szempontból hasonlóképpen rosszul indult a harmadik negyed is: ejtésből négyre nőtt a különbség, és bár Szücs villámgyorsan megfelelt, az ellenválasz sem késett (9-5). Tóth Ildikó húzásból csökkentett a differencián, de csak átmenetileg, mert a túloldalon egy átlövés, majd egy emberelőnyös támadás is célt ért (11-6). Fórból Bujka Barbara apasztott valamelyest a hátrányon, viszont a vb nagy esélyese büntetőből visszaállította a "jeles" különbséget (12-7).

A befejező negyedben már nem sikerült közelebb zárkózni, sőt az amerikaiak félgőzzel is újabb találatokat szereztek a szemmel láthatóan elkedvetlenedett magyarokkal szemben, végül 15-7-re győzött az Egyesült Államok gárdája. A magyar csapat, amely nyitótalálkozóját 21-6-ra nyerte a kazahok ellen, csoportzáró meccsét a hollandokkal vívja csütörtökön, magyar idő szerint reggel 7:30 órától. A tét a csoport második helye, ehhez Merész András csapatának nyernie kell az amerikaiakkal döntetlenre végzett németalföldiek ellen.

A négy csoportelső "helyből" a negyeddöntőbe jut, a csoportok másodikjai és harmadikjai keresztbe játszanak, s e párharcok győztesei kerülnek be a legjobb nyolc közé.

2011-ES VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, SANGHAJ

NŐI VÍZILABDA, A CSOPORT, 2. FORDULÓ:

EGYESÜLT ÁLLAMOK - MAGYARORSZÁG 16-7 (3-2, 4-2, 5-3, 4-0)
Magyar góldobók: Szücs 3, Keszthelyi 2, Tóth, Bujka 1-1

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.