szerző:
hvg.hu/Origo

Nagyot esett kerékpárral Kovács Katalin a kajakosok balatoni edzőtáborában, az orvosok szerint három hétig pihennie kellene, de a harmincegyszeres világbajnok október végén már edzeni szeretne.

Kovács Katalin a fárasztó, ám sikeres (három Európa-bajnoki és két világbajnoki cím) szezon után három hetet pihent, majd elkezdte a felkészülést a következő idényre. A balatoni edzőtábor azonban nem tartott sokáig számára. "Bicikliztünk, és sajnos nagyon nagyot estem. Erőteljesen ráestem a kezemre, alaposan fáj is. De a testem több része is úgy néz ki, mintha agyonvertek volna" - írta a blogjában.

A csapat az edzésprogram részeként egy Balatonalmádi-Tihany távot iktatott a programba. A kétszeres olimpiai bajnok elismerte, hogy nem számít gyakorlott kerékpárosnak, de a jó hangulat vitte előre. "Egyre jobban ment mindenkinek, és annyira belehergeltük magunkat, hogy talán kicsit gyorsabban is mentünk a kelleténél. Ilyen nagy sebesség mellett jött egy S kanyar, amelyet nem jól vettem be, és előreestem. Akik látták, azt mondták, majdnem szabályos szaltót írtam le a levegőben" - emlékezett vissza a bukásra a 35 éves klasszis.

Kovács arról is beszámolt, hogy a baleset után voltak fájdalmai, de már jobban érzi magát. Miután a kezére esett, az orvosok legalább háromhetes pihenést írtak elő neki, ő azonban minél előbb szeretne vízre szállni, mert így csak futhat, ami "elég unalmas".

"Október végén újabb edzőtáborba megyünk Dunavarsányba, akkor már szeretnék teljes értékű munkát végezni. Az orvosok szerint még várnom kellene, de én úgy érzem, bírni fogom a munkát, a kezem szépen gyógyul" - fogalmazott Kovács Katalin, akinek más problémája is volt a közelmúltban. Köszvény jellegű bajára senki sem tudott magyarázatot adni, és végül saját maga jött rá az internetet böngészve, illetve az étkezési szokásainak a megfigyelésével, hogy mi lehet az ok. Mint kiderítette: a gondok a haltól voltak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!