szerző:
the telegraph/hvg.hu

Hosszabb cikkben mutatja be a londoni olimpiával kapcsolatos oldalán a Pekingben súlyos sérülést szenvedő súlyemelőt, Baranyai Jánost a The Telegraph internetes kiadása. A sportoló szerint nem hagyott nyomot benne a rémisztő eset, és Londonban szeretne jó eredményt elérni.

A Pekingben szakítógyakorlata közben súlyos sérülést szenvedő Baranyai János balesete (az angol portál "horrorsérülésnek" aposztrofálja az esetet) a 2008-as játékok egyik leglátogatottabb videofelvétele lett a Youtube-on, több mint 15 millióan nézték meg, ahogy a 148 kilóval tett kísérlet közben a versenyző jobb könyöke kiugrik és kis híján magára ejti a súlyt.

A The Telegraph megszólaltatta a 27 éves súlyemelőt, aki elmondta, olyan iszonyú fájdalmat érzett, amit még soha életében. "Nem vagyok egy puhány gyerek, de ez brutális volt" - fogalmaz Baranyai. Könyökét Pekigben műtét nélkül rántották helyre az orvosok, utána sokat kellett pihennie. "Megnéztem már sokszor a felvételt, hogy hibáztam-e, de úgy látom, nem - mondja a versenyző. - Ma is mindent ugyanígy tennék, nem tudom, mi volt a baj oka."

©

Baranyai a pszichés gondoktól nem tart, a cikkben elmondja, minden értelemben behegedtek a sebei, ma már nem is gondol az esetre, amikor felemel egy-egy súlyt. Hat hónappal Peking után kezdte újra az edzéseket, a gerincével voltak, vannak problémái, de a könyöke nem fáj. "Édesanyám jobban örült volna, ha visszavonulok, de mára ő is beletörődött, hogy vannak még terveim" - teszi hozzá. A tervekben London is szerepel: azt mondja, le akarja tenni a névjegyét az idei nyári játékokon, sőt a riói olimpián is szeretne ott lenni.

©

"Most 85 kiló vagyok, még erősítenem kell, mert 87 lenne az ideális. Úgy érzem, belefér a karrierembe még újabb négy év, ha nem jön közbe komolyabb sérülés, 2016-ig szeretném folytatni."

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Elpusztult Roger, a robusztus ausztrál kenguru

Elpusztult Roger, a robusztus ausztrál kenguru

Nyolc embert gyanúsítanak az olasz szórakozóhelyen kirobbant tömegpánikkal kapcsolatban

Nyolc embert gyanúsítanak az olasz szórakozóhelyen kirobbant tömegpánikkal kapcsolatban

A Magyar Idők betámadta az MTA tudósait

A Magyar Idők betámadta az MTA tudósait

Az EP megszavazta a munkavállalók védelmét, a Fidesz nemmel voksolt

Az EP megszavazta a munkavállalók védelmét, a Fidesz nemmel voksolt

Ezer fülesbagoly szállta meg Túrkevét

Ezer fülesbagoly szállta meg Túrkevét

A Corvinus egyetemi lapjában nem jelenhetett meg egy interjú a genderről

A Corvinus egyetemi lapjában nem jelenhetett meg egy interjú a genderről