szerző:
Somos Ákos
Tetszett a cikk?

A sportfogadás a szellemi sportok Iron Manje, a kombinatorika nonpluszultrája, a kocka elvetésének sava-borsa. A tippmixelés egy kis ország Rubiconja. Nem is szaporítjuk a szót: minden pénteken a heti szelvényhez adunk olyan útmutatót, mely az útmutatók Mount Everestje. Aki ennek alapján se nyer, próbálja meg legközelebb.

070 Buffalo – Pittsburgh (NHL)

A prémvadász unokája megpróbálkozott egy kecsesebb mozdulattal, korcsolyájával laza nyolcast sóhajtva a buffalói jég kásájába, de az érkező szakállas Pingvinek nem voltak tekintettel a mozdulat által megfogalmazott ars poeticára: a csávót kirakták, mint a Rubik-kockát. Elő a kard ki kardot, skacok, a költészetet hagyjuk a jégtáncosokra! Ez egyenes és kemény menet lesz, mint egy nagydoktori vizsga. Tipp: repül a Pingvin.
Odds:  H:2,36, D: 3,85 V: 2,15

087 Dortmund – Vfb Stuttgart (Bundesliga )

©

Zselézi-e már Mario Gomez a haját a dortmundi éjszakában? Taxit fogott-e a spicces állapotban jobbra-balra cselező Ribéry, hogy „bármennyiért, de vigyen a Westfallenbe és döntsön a kapufának, mon ami!”…? Kopog-e már Robben fapapucsa a Ruhr-vidék kövein? Mennyi pszichológiai izgalmat rejt még a bajnoki hajrá! Ám a dortmundiakat kemény fából faragták: nem rettennek meg az üldözőtől, darálnak, mint Nagy Feró anno. Két kemény belépő, és a magyar Hajnal hasad. Tipp: villan a sárga.
Odds: H: 1,30  D: 4,40  V: 8,60

130 Larvik – Buducsnoszt kézi (női BL)

©

A norvég női kézilabdázók egyszerre hordozzák Krúdy Gyula nőalakjainak líráját és egy bizonyos Jutta főnővér permanensen gyakorlatias brutalitását. Miközben szempillájuk hormonokat buzogtat, a rossz helyen csámborgó beállóst Usztics Mátyás stílusában akasztják ki száradni a csarnok elé. Ez a művészi kettősség maga a Nagy Borzongás, amit minden férfinéző átél, mikor rájuk villan a szőke szempár egy fojtófogás közben. Japán rendezők készítettek pornográf művészfilmeket hasonló indíttatásból. Tipp: szoros lesz, értik, ugye.
Odds: H: 1,67  D: 8,70  V: 2,29

132 Motherwell – Rangers (skót bajnokság)

©

Milyen lehet, amikor az elszánt és a végsőkig harcra kész protestáns glasgow-i adóbehajtók és csődbiztosok csatába indulnak, ajkukon a kelta ősök harci dalával, kezükben a folyó évi mérleghiány kimutatásával? Nyilván félelmetes és ellenállhatatlan. Ha az első 25 percet kihúzza a vendég likviditás nélkül, bármi megtörténhet, mert a protestáns skót könyvelők köztudottan jók a szögleteknél. Tipp: győz az eszme! Odds: H: 2,56  D: 3,05  V: 2,33

183 Barcelona – Bilbao (spanyol futball)

©

A La Masiában a sok füves pálya mellett van egy kívülről puritán épület, ami a Barcelona futballista-szervize. Kicsit kevésbé jól sikerült futtatások után gyors generálra hozzák ide a játékosokat, az értő katalán műszerészek boszorkányos ujjaikkal hipp-hopp állítanak Messi súlypontján, Iniesta aerodinamikáján és Busquets légterelőin. Gond egy szál se, a Milan ellen beragadt gólokat hét végére garantálja a szerviz, értesülések szerint Messi ma reggel már szlalomozás közben reggelizett és a fürdőszobában alányesett a szappannak. Tipp: baszk leves.
Odds: H: 1,13, D: 6,55  V: 14,00

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Bivalyerős processzorral és furcsa elnevezéssel itt a Sony új csúcsmobilja

Bivalyerős processzorral és furcsa elnevezéssel itt a Sony új csúcsmobilja

Lezártak több olasz várost a koronavírus miatt

Lezártak több olasz várost a koronavírus miatt

Nacionalista nagygyűlés tapsolt Trumpnak Indiában

Nacionalista nagygyűlés tapsolt Trumpnak Indiában