szerző:
hvg.hu

Fantasztikusan izgalmas meccsen másodszor is nyert Magyarország a ljubljanai divízió 1-es jégkorong-világbajnokságon. A papíron erősebb ukránok ellen ismét ragyogóan védekezett a csapat, a három gól mellett egy kihagyott büntető is belefért. Százszázalékosak vagyunk, a bent maradás szinte biztos.

Ukrajna erősebb csapat, mint Japán, ezt mindenki előre tudta, így kicsit óvatosabban kezdtek a mieink, mint előző nap. Az ukránokat eddig egyszer tudtuk vébén legyőzni, akkor azzal a meccsel jutottunk fel az A-csoportba.

Az első emberhátrányt ma is mi kaptuk, de kivédekeztük, ahogy az ukránok  is a sajátjukat. Amikor viszont kiegészültek, gólt kaptak!

Galanisz Nikandrosz villámgyorsan vitte el a szélen a korongot, remek csellel húzta be középre, aztán a védőről kis szerencsével visszapattanó pakkot védhetetlenül húzta a léc alá, 1-0.

Hamarosan jött a második, ezúttal Bartalis indult ugyanonnan, lövése kijött a kapusról, Sikorcin Ladislav pedig besöpörte. 2-0, ugyanúgy kezdtük a meccset, mint Japán ellen.

A folytatásban Bálizs Bencének is akadt dolga bőven, olykor szerencséje is volt, mert kijött róla a korong, de az ukránok nem tudták belőni. A másik oldalon Sofron lőhetett volna gólt, de nem jött össze, a harmad végén pedig nagyon vártuk a dudaszót, mert nyomtak a sárga mezesek.

Hári János
©

Megúsztuk - a második harmad elején pedig Sikorcinnak pár centi hiányzott, hogy ő legyen a torna első magyar duplázója, sistergős lövése a jobb oldali vasról pattant ki. Rögtön utána Vas Márton mozgatta meg az ukrán kapust, Balabant egy remek kombináció végén.

Már a harmad felén is túl voltunk, amikor emberhátrányba kerültünk, de gond nélkül kihúztuk. Az ukránok ritkán nyomtak, de akkor nagyon, közben azonban mi is kihagytunk egy emberelőnyt. Bálizs a meccs addigi legnagyobb bravúrjával spárgázott ki a gólvonalról egy ukrán lövést.

A második harmad végül gól nélkül pergett le, valamivel több ukrán lövést jegyeztünk fel, de a gólhoz mi jártunk közelebb.

Az ukránok idegességét jelzi, hogy a harmadik harmadra késve érkeztek, ezért emberelőnyben kezdhettünk. Sajnos gyorsan hátrány lett belőle, két magyart is leküldtek a bírók, az ukránok pedig kihasználták a fórt, Pobjedonocev bombájával szépítettek, 2-1.

Kovács Csaba
©

Most jött  a mentális hullámvölgy a mieinknél, kettős emberelőnyben sem tudtunk gólt lőni, igaz, Balaban remekül védett. Mihály viszont ziccerben elütött a korong fölött.

Hatalmas izgalmakat tartogatott a harmad hajrája: kivédekeztünk egy emberhátrányt, majd a visszatérő Sofron ziccerben ment kapura, hátulról odaütöttek a kezére, a vezetőbíró büntetőt ítélt. Ladányi Balázs a kapuvasat lőtte telibe a rávezetésből. Ráadásul dühében elütötte a korongot, amiért 10 perc fegyelmit kapott - nyolc perccel a vége előtt.

Innentől ez már a hősiességről szólt. Az utolsó 5 perc is magyar kiállítással kezdődött, de kivédekeztük. Az ukránok 1:13-mal a vége előtt lehozták a kapusukat, vesztükre! A buliból mi hoztuk el a korongot, Vas János halálos higgadtsággal megcsinált egy cselt és a félvonaltól az üres kapuba lőtt, 3-1!

A legvégén Hári is gólt lőhetett volna üres kapuba, de senki se bánta, hogy nem sikerült neki: Magyarország második, nagyon nehéz meccsét is megnyerte a világbajnokságon, két forduló után hibátlan, gólkülönbsége 8-2.

A két legnehezebb meccs most következik - szünnap után a házigazda szlovénokkal találkozunk -, de a bentmaradás alighanem már biztos a csoportban. Innentől megint lehet álmodozni a másik végletről.

©

Bálizs Bencét ismét ki kell emelni, a kapujára tartó 37 lövésből 36-ot védett, ez több, mint 97 százalékos hatékonyság. A magyar csapat legjobbjának Vas Jánost választották.

Palkovics Krisztián: "A feljutásért játszhatunk szerdán!"

"Ismét nagyon jó védekezést mutattunk be, érdemes lenne megszámolni, hány blokkolt lövése volt Ukrajnának - értékelte a meccset a hvg.hu-nak Palkovics Krisztián, a válogatott korábbi klasszisa. - Fegyelmezetten és jól játszottuk a védekező hokit, persze ehhez kellett, hogy ismét mi lőjük az első két gólt. Ilyenkor a hátrányban lévő csapatnak kell többet korcsolyáznia, a másik pedig elég, ha olykor csak kirakja a korongot a harmadból."

"Bálizs ismét nagy tartást adott a csapatnak, de mindenki nagyot küzdött, főleg védekezésben. Szerintem ezzel a győzelemmel a 3. hely megvan a csoportban, ami óriási dolog - de lehet akár még többről is álmodni. Kimondom, a szlovénokkal a feljutásért fogunk meccselni holnapután. Őket verhetőbbnek gondolom az osztrákoknál."

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Megroppantotta a szkopjei politikát az EU-csatlakozás elhalasztása

Megroppantotta a szkopjei politikát az EU-csatlakozás elhalasztása

Itt biztosan megtalálja kedvenc Nintendo-játékait, és játszhat is velük

Itt biztosan megtalálja kedvenc Nintendo-játékait, és játszhat is velük

Borkai Zsolt lemondását követelték tüntetők Győrben

Borkai Zsolt lemondását követelték tüntetők Győrben

90 éves kaposvári fa lett az Év fája

90 éves kaposvári fa lett az Év fája

A Felcsút és a Debrecen is nyerni tudott az NB I-ben

A Felcsút és a Debrecen is nyerni tudott az NB I-ben

Trump a mexikói vérengzés után: Jó ötlet, hogy ne ömöljenek az illegális fegyverek az USA-ból Mexikóba

Trump a mexikói vérengzés után: Jó ötlet, hogy ne ömöljenek az illegális fegyverek az USA-ból Mexikóba