szerző:
hvg.hu

Ártatlan áldozatnak vallja magát a luxemburgi kerékpáros, aki tegnap visszalépett a Tour további küzdelmeitől, miután illegális teljesítményfokozó szert találtak a vizeletében.

Ragaszkodik a B-próba elvégzéséhez a tavalyi Tour de France bronzérmese, mert nem érti, hogy hogy került a xipamid nevű vízhajtószer a szervezetébe. A kerékpáros a történtek után visszalépett a további küzdelmektől, a B-próba eredménye a következő négy napban érkezhet meg.

A RadioShack-Nissan-Trek nevű csapat kerekese a 12. helyen állt az összetettben, 9 perc 45 másodperc lemaradással az éllovas mögött.

A közleményben, melyet a luxemburgi RTL-en keresztül adtak ki, a következőt írták: "Kategorikusan visszautasítom, hogy bármiféle tiltott szert vettem volna magamhoz. Nincs semmiféle magyarázatom a teszt eredményére, ezért ragaszkodom a következő minta levételéhez is, amihez jogom van. Amennyiben az az eredmény is az eredetivel megegyező lesz, akkor úgy érzem, hogy mérgezés áldozata lettem."

A csapat szóvivője, Philippe Maertens elmondta, miután versenyzőjüket a rendőrség elvitte, azt követően csak késő éjszaka engedték szabadon. A hotelben egyenruhás és civil rendőrök is voltak, akik a szobát nem kutatták át.

A RadioShak csapatnak nem ez az első kétes ügye az idén. A csapat vezetője, Johan Bruyneel nem tudott kerekeseivel lenni a francia körversenyen, ugyanis Lance Armstrong sikerei idején ő is azt az US Postal Service csapatot segítette, akiket jelenleg az amerikai antidopping szövetség tart eljárás alatt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!