szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyértelművé vált, hogy a csütörtök esti 200 méteres síkfutás döntője a két jamaikairól, Usain Boltról és Yohan Blakeről fog szólni, a londoni olimpián.

Három elődöntőt rendeztek 200 méteres síkfutásban a mai napon, amelynek mindegyikében szerepelt jamaicai futó. Az első középfutamban rajtolt Yohan Blake, aki második lett a 100 méteres síkfutásban honfitársa, Usain Bolt mögött. A mai versenyen 100 méter után már akkora előnyt gyűjtött össze, amivel képes volt szinte megállni a cél előtt, ahova hárman estek be egyszerre, de így is szenzációs 20.01-es idővel ért célba.

A másodikban futott Bolt, aki talán még nála is arcátlanabb futást produkált. Már a kanyarban is fél gőzzel futott, a célegyenesben pedig a többi futót nézegette, hogy mégis merre lehetnek hozzá képest. A 20.18-as ideje egy kicsit gyengébb lett, mint amit a trónkövetelő Blake futott, de bőven maradt benne tartalék.

A harmadik jamaikai Warren Weir már nagyobbat csatázott, ő a holland Churandy Martinával küzdött meg a futamgyőzelemért, ami nem sikerült neki. Martina végül 20.17-el lett első.

Az elődöntők alapján egy olimpiai csúcs egyértelműnek tűnik, de lehet belőle akár világrekord is a holnapi napon. Izgalmas döntő elé nézünk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zente egy éve kapta meg a világ legdrágább gyógyszerét, mire volt elég?

Zente egy éve kapta meg a világ legdrágább gyógyszerét, mire volt elég?

Így szigorodnak a maszkviselési szabályok: egymilliós bírságot, egyéves boltbezárást lehet kiszabni

Így szigorodnak a maszkviselési szabályok: egymilliós bírságot, egyéves boltbezárást lehet kiszabni

Apró erősödéssel nyitott a forint

Apró erősödéssel nyitott a forint