szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Négy hónapos terhesen egy utolsó ugrással akart elbúcsúzni a bázisugrástól egy svéd sportolónő, de nem nyílt ki az ejtőernyője. A barátja végignézte, ahogy háromszáz méterről a mélybe zuhan - írja az Origo.

A 37 éves Wioletta Roslan 19 éves kora óta ugrott le különféle épületekről, hidakról és sziklákról, és ahogy egy 2008-as tévés riportban fogalmazott: el sem tudta képzelni az életet ugrás nélkül. "Olyankor érzem, hogy élek. A normális életet unalmasnak tartom" - jelentette ki.

Amikor teherbe esett, mégis úgy döntött, hogy felhagy a szenvedélyével. Egy utolsó ugrást tervezett barátjával a svájci Lauterbrunnen-völgyben, a búcsúból azonban tragédia lett - írja az Origo. Roslan ejtőernyője nem nyílt ki az ugrás után, egy darabig még küzdött vele, aztán feladta, és kiterjesztett karral zuhant a mélybe. A barátja tehetetlenül nézte végig gyermeke anyjának halálát.

"Folyton arra kértem, hogy hagyja abba az ugrást, de ő tovább csinálta" - nyilatkozta Wioletta Roslan anyja. Nekem ez dupla veszteség, hiszen most lettem volna nagymama. Igazi kalandor volt a lányom, állandóan utazott Franciaországtól Új-Zélandig, Thaiföldtől Amerikáig. Gyakran engem is magával vitt. Tele volt élettel."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!