szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A portugál szakvezető szerint jót tenne az európai futballnak, ha amerikai mintára bevezetnék az időkérést a mérkőzéseken. Azt is elárulta, hogy miképpen szokott készülni a félidőre.

Jose Mourinho úgy gondolja, hogy javítana a játékon, hogyha követnék az NBA, vagy az NFL mintáját és időkérésekkel szakítanák meg a játékidőt.

"Ezzel szerintem fejlődhetne a labdarúgás. Lehetőséget adna az edzőknek, hogy kapcsolatban legyenek a játékosokkal a mérkőzéseken" - árulta el extrém elképzelését Mourinho a CNN-nek.

"Kérhetnél időt, mint az amerikai sportokban. Megoldás lehetne a problémákra, vagy több szabadságot adna arra, hogy az oldalvonal mellett sétálgassunk" - fejtette ki gondolatait a Reallal tegnap az Ajax ellen 4-1-re diadalmaskodó szakvezető.

Ezt követően pedig egy nagy titokról lebbentette fel a fátylat. Elárulta, hogy nem mindig készül tudatosan a félidei beszédre: "Van, hogy teljesen spontán jön. Olykor nem gondolkodsz, néha pedig nincs időd gondolkodni, de sok esetben természetesen felkészülök rá."

És, hogy hogyan is készül rá? "Már a félidő utolsó 10 percében a játékot elemzem. Felkészítem magam a félidőre, mert ez az egyetlen lehetőség, hogy hatással legyek a játékosaimra. Ilyenkor tudok segíteni nekik, hogy hogyan nyerjék meg a mérkőzést. 30-35 percig nézem a játékot, az utolsó 10 percben már csak megfigyelő vagyok."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Átlagosan 8,3 százalékkal nőttek a kgfb-díjak

Átlagosan 8,3 százalékkal nőttek a kgfb-díjak

A Közel-Kelet Metternichje, aki kézbe vette a térség sorsát: ő Abu-Dhabi trónörököse

A Közel-Kelet Metternichje, aki kézbe vette a térség sorsát: ő Abu-Dhabi trónörököse

Elindult a pedagógusok tesztelése, már találtak fertőzötteket

Elindult a pedagógusok tesztelése, már találtak fertőzötteket