szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A magyar férfi és női tornászválogatott már egyaránt Moszkvában tartózkodik, ahol a szerdán kezdődő Európa-bajnokságon az olimpiai bajnok Berki Krisztiánt a dobogó tetejére, a szintén lólengésben érdekelt Hidvégi Videt pedig döntőbe várja Kovács István vezetőedző.

A szakember a magyar szövetség (MATSZ) közleményében azt mondta, a felkészülés jól sikerült, az elmúlt időszak zökkenőmentesen telt. A hatszoros Eb-győztes Berki óriási lelkesedéssel készült, sérülés nem hátráltatta, így Kovács István újabb aranyérmet vár tőle. Az elmúlt Világkupákon kevésbé jól teljesített Hidvégi nagyon sokat edzett, s ennek meg is lett az eredménye, mert mostanra teljes mértékben uralja a tavalyi olimpia óta átalakított, 6,6-os kiinduló pontú gyakorlatát. A férfi válogatott többi tagjától, Tálas Bencétől és Rácz Attilától a vezetőedző azt várja, hogy bejussanak az egyéni összetett legjobb 24 - országonként kettő - tornászát felvonultató döntőjébe.

"Elégedett vagyok a teljes csapattal, mindenki megfelelően felkészült" - idézte a MATSZ közleménye Kovács Istvánt. "Tálassal és Rácz-cal kapcsolatban megkockáztatom, hogy élete legjobb formájában van, Hidvégi remélem, meglepetést okoz a pontozóknak és érmet hoz, Berki pedig nem lakott jól az olimpiai arannyal, ezért tőle ismét aranyérmet várok."

A szakvezetővel a kétszeres világbajnok Berki is egyetértett, szerinte az egész csapat nagyon jó formában van, ő maga pedig két hibátlan gyakorlatot szeretne bemutatni, a többi pedig, mint mondta, "már a bírókon múlik."

A Böczögő Dorina, Makra Noémi, Divéky Luca összetételű női válogatott tagjai közül mindenki négy szeren indul Moszkvában, s Draskóczy Imre vezetőedző szerint előbbi kettő eséllyel pályázik a 24 versenyzőt felvonultató egyéni összetett fináléra. A szakember mindemellett a szerenkénti jó szereplésben is bízik, Böczögő visszahozta régi, nehéz ugrását, az élete első felnőtt Eb-jén szereplő Makra pedig gerendán és felemáskorláton erős.

"A felkészülés a tervek szerint sikerült, egy-két apró probléma közbejött, például Böczögő és Makra az utolsó héten kisebb betegséggel küzdött, de ennek már nincs nyoma" - nyilatkozta Draskóczy Imre.

A program szerdán - magyar idő szerint - reggel 8 órakor kezdődik a férfi selejtezővel, csütörtökön 8.30-tól a női selejtezőre kerül sor, pénteken 11.00-től a női egyéni összetett, 15.30-tól pedig a férfi egyéni összetett döntőjét rendezik meg. A szerenkénti finálékra szombaton és vasárnap 11.30-tól kerül sor, előbb a férfi talaj, lólengés és gyűrű, valamint a női ugrás és felemáskorlát, a zárónapon pedig a férfi ugrás, korlát és nyújtó, illetve a női gerenda és talaj fináléját bonyolítják le.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!