szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Augusztus 19-re halasztották a barátnője megölésével vádolt műlábas dél-afrikai sztársportoló, Oscar Pistorius perét – adta hírül a Sky News.

Megjelent kedden egy pretoriai bíróságon Oscar Pistorius, a barátnője, Reeva Steenkamp megölésével vádolt mozgássérült futó. A bíróság azonban augusztus 19-ig elnapolta a tárgyalást – adta hírül a Sky News.

Daniel Thulare bíró azzal indokolta a döntést, hogy az ügyben további nyomozásra van szükség. A védelem és a vád szintén elnapolást kért, így a tárgyalás mindössze 15 percig tartott. A 26 éves Pistorius óvadék ellenében továbbra is szabadlábon védekezhet.

©

A művégtagokkal élő dél-afrikai atléta meghallgatásán mintegy kilencvenen vettek részt a körülbelül hatvan férőhelyes tárgyalóteremben. A barátok és rokonok mellett a média számos képviselője érkezett a helyszínre. Február óta ez volt az első alkalom, hogy Pistorius bíróság elé állt. Akkor óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

A művégtaggal futó Oscar Pistorius február közepén adott le négy lövést barátnőjére egy éjszaka. A férfi azzal védekezett, hogy azt hitte, betörő van a lakásban, de a vád ellene szándékos emberölés, amiért akár életfogytiglani szabadságvesztéssel is sújtható. A bíróság úgy döntött, hogy Pistorius szabadlábon védekezhet.

Az Oscar Pistorius-ügyről szóló híreinket itt olvashatja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Törőcsik Mari az élet hihetetlen szeretetét adta nekünk

Törőcsik Mari az élet hihetetlen szeretetét adta nekünk

Jordán Tamás: Nem születik több Törőcsik Mari

Jordán Tamás: Nem születik több Törőcsik Mari

Ismerjen meg egy új csoportot a társadalomban: a szennyező elit

Ismerjen meg egy új csoportot a társadalomban: a szennyező elit