szerző:
MTI

Bronzérmet nyert a Szász Emese, Révész Julianna, Antal Edina, Budai Dorina összeállítású magyar női párbajtőrcsapat a zágrábi vívó Európa-bajnokság pénteki zárónapján.

Kovács Iván vezetőedző válogatottja a helyosztón az olasz csapat ellen vívott, s nagy csatában nyert. A mérkőzés a magyar csapat ukránok elleni negyeddöntős és románokkal szembeni elődöntős csatájához hasonlóan végig nagyon izgalmasan alakult, hol az egyik, hol a másik fél vezetett. Szásznak a záróasszóban minimális előnyről, 17-16-ról kellett vívnia, s az egyéniben bronzérmes londoni olimpikon higgadt produkcióval legyőzte Rossella Fiamingót, a csapat pedig 28-25-ös eredménnyel harcolta ki a harmadik helyet.

"Szerettük volna, ha mindannyian éremmel térünk haza a csapatból, miután ez nekem egyéniben már sikerült - idézte a magyar szövetség honlapja Szász Emesét. - 2007 óta nem nyert a fegyvernem csapatban érmet világversenyen, úgyhogy vártuk már ezt az eredményt. Rengeteget dolgoztunk érte."

"Öt év után tértem vissza a magyar válogatottba, és az újabb karrierem első világversenyén rögtön érmet nyertem, úgyhogy nagyon boldog vagyok - nyilatkozott Révész Julianna. - Remélem, hogy a budapesti világbajnokságon is ugyanezt a formát hozzuk, ott szintén szép sikert érünk el. Persze, ehhez szerencse is kell majd, de reméljük, nem pártol el tőlünk."

"Nem nagyon tudok még beszélni, madarat lehet velem fogatni" - mondta Kovács Iván fegyvernemi vezetőedző. Hozzátette: a női párbajtőr az a szakág, amelyikben egyéniben és csapatban is sikerült érmet szerezni, ráadásul úgy, hogy rendkívül mélyről indult a csapat az év elején. "Le a kalappal a lányok előtt, egész évben elképesztő munkát végeztek és fegyelmezetten vívtak. De azt azért álmunkban sem gondoltuk, hogy az első esztendőnk első világversenyén rögtön érmet nyer a csapat". 

A női párbajtőrözők bronza volt a magyar küldöttség negyedik érme a horvát fővárosban. Korábban a férfi párbajtőr-válogatott másodikként zárt, míg egyéniben Szász Emese, csapatban pedig a női tőrözők harmadikok lettek.

Eredmények:
    női párbajtőr, csapat:
    ----------------------
    a 16 között:
Magyarország-Svájc 45-28
    negyeddöntő:
Magyarország-Ukrajna 40-31
Észtország-Oroszország 32-31
Olaszország-Németország 30-25
Románia-Svédország 44-43
    elődöntő:
Románia-Magyarország 37-32
Észtország-Olaszország 44-39
    a 3. helyért:
Magyarország-Olaszország 28-25
    döntő:
Észtország-Románia 27-20
    A végeredmény: 1. Észtország, 2. Románia, 3. Magyarország (Antal Edina, Budai Dorina, Révész Julianna, Szász Emese)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Sokat tudó óra fél áron, és még telefonálni is lehet vele – túl szép, hogy igaz legyen?

Sokat tudó óra fél áron, és még telefonálni is lehet vele – túl szép, hogy igaz legyen?

Indul az ígéretdömping: kinek (nem) épül tovább a metró?

Indul az ígéretdömping: kinek (nem) épül tovább a metró?

Most aztán jön minden: hó, eső, havas eső

Most aztán jön minden: hó, eső, havas eső

Kutyafalka terrorizálja a lakótelepen élőket Várpalotán

Kutyafalka terrorizálja a lakótelepen élőket Várpalotán

Hernádi újra felkerülhet az Interpol körözési listára

Hernádi újra felkerülhet az Interpol körözési listára

Rejtett videó buktatta le a kínai luxushotelek dolgozóit

Rejtett videó buktatta le a kínai luxushotelek dolgozóit