szerző:
MTI

Minden idők egyik legsikeresebb vizes világbajnokságát zárta a magyar úszócsapat a katalán fővárosban vasárnap, ahol a versenyzők összesen öt érmet – három aranyat, egy ezüstöt és egy bronzot – szereztek, emellett hét országos csúcsot, s egy Európa-rekordot is felállítottak, továbbá több értékes döntős helyezést is kiérdemeltek.

Kiss László, a válogatott szövetségi kapitánya az MTI-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy számára Barcelona továbbra is a csodák városa. "Az 1992-es itteni olimpia a maga öt magyar első helyével, vagy az első, 2003-as barcelonai úszó-világbajnokság, amikor egy arannyal, négy ezüsttel és egy bronzzal gazdagodtunk, nagyszerű emlékeket ébresztenek bennem, annyira sikeresek voltak számunkra. És most itt az újabb kiemelkedő állomás" – mondta a szakvezető, aki külön is méltatta a három medálszerzőt.

Katinka a rajtnál.
©

"Előzetesen a 2011-es sanghaji vb eredményeinek, az ottani négyérmes mérlegünknek a túlszárnyalását vártam az idei világbajnokságtól, és hogy ez sikerült, az Hosszú Katinka, Gyurta Dani és Cseh Laci érdeme" – értékelt Kiss László, aki nem pusztán udvariasságból kezdte a Vasas úszónőjével a dicséretet.

"Katinka egészen kiemelkedőt nyújtott a két vegyesúszó aranyával és a 200-as pillangón nyert bronzával. Fanatikusan, keményen, odaadással dolgozott, s meglett fáradozásának a gyümölcse. Csodaszámba megy, ahogyan a legnehezebb edzéseket is elvégezte" – fogalmazott a kapitány.

A magyar úszósport első háromszoros női világbajnokához hasonlóan a szakember nagy elismeréssel beszélt Gyurta Dánielről is, aki az olimpiai arany mellett most Barcelonában ért el szintén egyedülálló sorozatot azzal, hogy a 200 méteres mellúszásban 2009 és 2011 után harmadszor is vb-győztes lett, ezúttal Európa-csúccsal.

"Dani valóságos edzői álom, aki önállóságával, magabiztosságával, hihetetlen sportolói intelligenciájával valódi mintakép. Mindig tudja, miként, hogyan kell versenyezni, fejben ott lenni, igazi nagy úszóegyéniség" – mondta az Újpesti TE versenyzőjéről.

A kapitány kiemelte Cseh László sportolói nagyságát is, aki barcelonai fő száma, a gyengébbre sikerült 200 m vegyes után is meg tudott újulni.

"Országos csúcsokkal nemcsak eljutott a 100 pillangó döntőjéig, de ott világbajnoki másodikként végzett, minden elismerésem az övé" – így a kapitány, aki különösen dicséretre méltónak nevezte azt a tényt, hogy a Kőbánya SC klasszis úszója 11 éve minden világversenyéről hoz érmet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Tarlós feljelentést tesz a befuccsolt e-jegyrendszer miatt

Tarlós feljelentést tesz a befuccsolt e-jegyrendszer miatt

Egy új teszt 10 perc alatt, 90%-os pontossággal kimutatja, ha valaki rákos

Egy új teszt 10 perc alatt, 90%-os pontossággal kimutatja, ha valaki rákos

Segítene, de nincs ideje elvinni az ajándékot? Jön érte egy autó

Segítene, de nincs ideje elvinni az ajándékot? Jön érte egy autó

Az oroszok nem számolnak Paks II. további csúszásával

Az oroszok nem számolnak Paks II. további csúszásával

Na, ez az ijesztő: a Google főnöke nem volt hajlandó megmondani, lekövetik-e felhasználók telefonjait vagy sem

Na, ez az ijesztő: a Google főnöke nem volt hajlandó megmondani, lekövetik-e felhasználók telefonjait vagy sem

Kiemelten közhasznú beruházás lett az Opera felújítása

Kiemelten közhasznú beruházás lett az Opera felújítása