szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyre jobban érzi magát Akeem Adams, a Ferencváros szeptember ­25-én infarktus kapó, azóta műszívre kapcsolt Trinidad és Tobagó-i labdarúgója - írja a Blikk.

A focista a hírek szerint televíziót néz, kommunikál az édesanyjával, az orvosokkal, sőt segítséggel az ágyát is elhagyhatja, ugyanis rendszeresen átültetik a fekvőhelye mellett található székbe. Folyamatosan tornáztatják is, hogy az izomzatát megmozgassák.

"Kollégáimmal együtt nap mint nap hősies küzdelmet folytatunk Akeemért a Városmajori Szívklinikán" – mondta a Blikknek Szelid Zsolt, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának munkatársa, az FTC orvosi stábjának tagja.

"Annyi pozitívumról beszámolhatok, hogy orvosi segítséggel már ki tudjuk venni az ágyából, s leültetjük a szobájában a székére, igaz, a kórtermet egyelőre nem hagyhatja el" - tette hozzá az orvos.

©

Noha trinidadi lapok családi forrásokra hivatkozva arról írnak, hogy karácsonyra új szívet kaphat a több életmentő műtéten, bal lábamputáción áteső védő, de orvosa szerint erről azért egyelőre nincs szó.

"A transzplantáció lenne a jó megoldás, de még nem lehet megmondani, mikor lesz olyan erős állapotban a sportoló, hogy szívátültetésről beszélhessünk" – tette hozzá Sze­lid. "Nemrég bélvérzése volt, az amputált lábán a sebe a vártnál lassabban gyógyul, még vérzik, ezt erős antibiotikum-kúrával kezeljük, úgyhogy további operációról egyelőre felesleges beszélni" - mondta el az orvos.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szenvedélyei közül a külpolitikában jut a legmagasabbra Biden külügyminiszter-jelöltje

Szenvedélyei közül a külpolitikában jut a legmagasabbra Biden külügyminiszter-jelöltje

Letartóztatták a férfit, aki szándékosan elgázolt egy rendőrt Sopronban

Letartóztatták a férfit, aki szándékosan elgázolt egy rendőrt Sopronban

Merkel: Le kell zárni a síközpontokat

Merkel: Le kell zárni a síközpontokat