szerző:
hvg.hu

Ma délután fél négykor hosszú betegség után elhunyt Rakaczki Bence, a DVTK 21 éves kapusa – közölte a klub.

A halálhírt Nagy Kálmán, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Gyermekonkológiai és Csontvelőtranszplantációs Osztályának osztályvezető főorvosa is megerősítette – olvasható a DVTK oldalán.

A Diósgyőr kapusánál 2012-ben diagnosztizáltak súlyos betegséget. A játékos a bajnokság után jelezte, hogy gyengének érzi magát és izomfájdalmai vannak, az orvosi vizsgálat pedig azt derítette ki, hogy leukémiában szenved.

©

Rakaczki Bence 18 évesen került be a DVTK felnőtt keretébe, és a diósgyőriek utolsó négy tavaszi bajnoki mérkőzésén védte a csapat kapuját. Amikor kiderült a betegsége, csak annyit kért a szurkolóktól, hogy ugyanúgy drukkoljanak a gyógyulásért, mint ahogyan akkor szurkoltak, amikor pályára lépett a meccseken – írta a klub.

Pénteken 19 órakor a stadionnál néma megemlékezést tartanak, a temetés időpontjáról és helyéről később értesítik a szurkolókat. Rakaczki Bencét a DVTK saját halottjának tekinti.  

Novemberben az FC Barcelona, a Real Madrid és a Deportivo La Coruna labdarúgócsapata is segített a focistának. A három klub összes játékosa aláírt egy-egy Depor-, Barca- és Real-mezt, amelyet a miskolci csapat elárverezett, a bevételt pedig a kapus és más, daganatos megbetegedésben szenvedő gyerekek gyógyulására ajánlották fel.

Szeptemberben a Ferencváros mezaukcióval segített a kapusnak, augusztusban az FC Barcelona együttese is jobbulást kívánt Rakaczkinak, aki emellett Király Gáboron, az 1860 München kapusán keresztül kedvenc hálóőrétől, a Bayern Münchent és a német válogatottat erősítő Manuel Neuertől is kapott egy dedikált kesztyűt és mezt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ezer fülesbagoly szállta meg Túrkevét

Ezer fülesbagoly szállta meg Túrkevét

Magyar is van Európa legjobb karácsonyi vásárai között

Magyar is van Európa legjobb karácsonyi vásárai között

Szorongatják a dunaújvárosi távfűtő céget, több tízezer lakó ellátása a tét

Szorongatják a dunaújvárosi távfűtő céget, több tízezer lakó ellátása a tét

Ismét ébredezik a mexikói Popocatépetl vulkán – videó

Ismét ébredezik a mexikói Popocatépetl vulkán – videó

Hatalmasat csúsztatott vagy rosszul fogalmazott Kósa a "rabszolgatörvény" záróvitájában

Hatalmasat csúsztatott vagy rosszul fogalmazott Kósa a "rabszolgatörvény" záróvitájában

Nem biztos, hogy az alacsonyabb áfa miatt olcsóbb lesz a tej

Nem biztos, hogy az alacsonyabb áfa miatt olcsóbb lesz a tej