szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tizennyolc fős kerettel vág neki Merész András, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a május 19-án kezdődő Európa-bajnoki felkészülésnek.

A szakvezető közülük jelöli ki azt a 13 játékost, aki ott lesz majd a július 14-e és 27-e közötti budapesti Eb-n. A felkészülés nyitószakaszában még hiányos lesz a keret a légiósok távolléte miatt, az első teljes edzést június elején tudja megtartani a kapitány, aki az Európában játszó hat jelöltjén kívül számít a három amerikai légiósra, Antal Dórára, Illés Annára és Bolonyai Flórára is.

A névsor egyetlen meglepetése az, hogy kimaradt a világbajnoki bronzérmes Garda Krisztina. A Szentes friss hazai bajnok együtteséből viszont ketten is bekerültek a bő keretbe: Gémes Alexa és Hevesi Anita.

Az első két hétben Budapesten gyakorolnak a lányok, majd Dunaújvároson a holland válogatottal készülnek. Június 4-én és 5-én a Dunaújvárosi Főiskola Kupán a holland és a magyar juniorválogatottal biztosan játszanak, de elképzelhető, hogy a görögök is csatlakoznak a mezőnyhöz. Június 19-től egy görögországi tornán a házigazda, továbbá az olasz és a holland válogatottal találkoznak, majd Hajdúszoboszlóra utaznak, ahol az Egyesült Államok legjobbjaival készülnek tovább.

Az Eb-rajt előtt két héttel a Merész-csapat az oroszországi Kirisi Kupán vesz részt, a vendéglátók mellett az amerikai, a holland, az olasz és a spanyol válogatottal egyetemben.

A bő Európa-bajnoki keret:

Bolonyai Flóra (USC, amerikai), Gangl Edina (ZF-Eger), Kasó Orsolya (Dunaújvárosi Főiskola VE) - kapusok 

Gémes Alexa, Hevesi Anita (mindkettő Hungerit-Szentes), Csabai Dóra, Menczinger Kata,  Miskolczi Kitti (mindhárom Dunaújvárosi Főiskola VE), Czigány Dóra (ZF-Eger), Kisteleki Hanna (UVSE), Antal Dóra (Cal Bears, amerikai), Bujka Barbara (Olympiakosz Pireusz, görög), Illés Anna (Cal Bears, amerikai), Keszthelyi Rita (Orizzonte Catania, olasz), Kisteleki Dóra (Rapallo, olasz), Szücs Gabriella (Sabadell, spanyol), Takács Orsolya (Bogliasco, olasz), Tóth Ildikó (Messina, olasz) - mezőnyjátékosok

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!